Київ, 5 листопада. УНІАН. Ряд військових та громадських організацій вимагають від Президента України Віктора ЮЩЕНКА запровадження надзвичайного стану в країні та перенесення дати проведення виборів Президента, які заплановані на 17 січня 2010 року.

Відповідне звернення сьогодні було оприлюднене на прес-конференції в УНІАН екс-заступником голови СБУ генерал-лейтенантом Олександром СКІПАЛЬСЬКИМ, представником Національного комітету з питань боротьби з корупцією генерал-полковником Геннадієм КУРДАКОВИМ та лідером всеукраїнської партії "Нова сила" Юрієм ЗБІТНЄВИМ.

"Наша громадська організація, мої друзі, колеги, значна частина яких – військові спеціальних служб, вбачаємо, що наш Президент, розуміючи, куди ведуть ці вибори, яка загроза, повинен як мінімум пересунути їх по часу і по терміну проведення. Самий здоровий глузд це підказує", - сказав О.СКІПАЛЬСЬКИЙ.

Відео дня

Екс-заступник голови СБУ вважає, що передвиборча агітація не може повноцінно проводитися в умовах епідемічного стану. Водночас, на його думку, паніка серед населення у зв’язку з поширенням грипу стала результатом непрофесійної діяльності Кабінету міністрів України, Міністерства охорони здоров`я та РНБО.

У свою чергу Ю.ЗБІТНЄВ додав, що тільки запровадження надзвичайного стану може врятувати країну від катастрофи. "Бо наступним кроком буде біологічна атака на здоров`я нації внаслідок неконтрольованого ввезення та подальшого споживання лікарських засобів та вакцин сумнівної якості. Штучно створена стресогенна ситуація потужно впливає на психіку, що, в свою чергу, призводить до депресії, неврозів та в подальшому переростає в тяжкі захворювання. На першому місці має бути здоров`я нації, і для цього потрібно введення надзвичайного стану", - сказав він.

На його думку, В.ЮЩЕНКО після оголошення надзвичайного стану має скликати конституційні збори для внесення змін до Основного закону України. Ю.ЗБІТНЄВ вважає, що зміни до Конституції мають бути спрямовані на подолання хаосу та створення механізму відповідальності кожній із гілок влади.

У свою чергу Г.КУРДАКОВ додав, що громадські організації вважають за доцільне перенести президентські вибори на осінь 2010 року.