Київ. 3 листопада. УНІАН. Президент Всеукраїнської громадської організації «Моє слово – моє зобов’язання» Оксана ЧУБКО закликає громадян України збирати кошти для внесення застави 2,5 млн. грн. для реєстрації її кандидатом у президенти.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Є унікальний випадок в Україні. За декілька днів сформувати завдаток і за декілька днів подати документи. Якщо це відбудеться, це дійсно буде щось надзвичайне. І у кожного із нас є можливість бути причетними до цього» - сказала О.ЧУБКО.

Відео дня

За її словами для того щоб зібрати необхідні кошти залишилось ще декілька днів. Мінімальний внесок – 10 гривень.

«В історії є випадки. Всі ми знаємо, що у штатах (США - УНІАН) були кандидати не від демократів, не від республіканців. Йшла людина у президенти і вона не дійшла тільки тому, що не вистачило часу» - підкреслила О.ЧУБКО.

Вона повідомила, що звертається до тих людей, які не підтримують жодних партій. «Ми просимо тих, хто не підтримує ніякі партії. Можливо ці люди і є членами якихось партій, при цьому, можливо, вони зневірились, що лідери цих партій щось можуть змінити. Ми пропонуємо альтернативу. Я зараз не заангажована ні одним олігархом, за моєю спиною не стоять великі гроші», - сказала О.ЧУБКО.

Крім того Всеукраїнською громадською організацією «Моє слово – моє зобов’язання» ініційований «Народний ультиматум», проти існуючої політичної системи. В ультиматумі зокрема йдеться про неприйнята його авторами виборчої системи та популізму в усіх його проявах. Вони заявляють про втрачені перспективи розвитку України, відсутність дієвих інститутів захисту прав людини.

За словами О.ЧУБКО, її першими кроками, в разі обрання на пост Президента України, буде прийняття змін до законів, що стосуються прав і свобод людини і громадянина. Крім того, О.ЧУБКО вважає необхідним проведення всеукраїнського референдуму щодо устрою держави, встановити кримінальну відповідальність депутатів за передачу голосу іншому депутату, або голосування за іншого депутата.

Також О.ЧУБКО пропонує проведення повної інвентаризації майна України, обстеження небезпечних об’єктів, мостів, розробки програми соціально-економічного розвитку країни. Зовнішня політика України, за її словами, буде орієнтуватися на довгострокові перспективи, використовуючи вигідне геополітичне становище та ресурси України. Залучення іноземне інвесторів та українських інвестицій буде відбуватись за показниками рентабельності та перспективності.