Народний   штаб   «Кияни проти грипу»   організував   безкоштовні   пункти   діагностики захворювання у столиці.

3 листопада 2009 року, Київ, Україна – Громадська ініціатива народний штаб «Кияни проти грипу» за підтримки благодійного фонду «Eurolab» організував у Києві безкоштовні точки пункти тестування на грип А/H1N1. Результати тесту можна буде отримати відразу ж на місці.  Необхідність у точному діагностуванні грипу набула особливої гостроти, оскільки в Україна увійшла у світову пандемічну зону.  Ціль громадської ініціативи народний штаб «Кияни проти грипу» - зменшити рівень захворюваності серед населення та проінформувати про особливості перебігу хвороби й запобіжні заходи.

«Народний штаб «Кияни проти грипу» покликаний не тільки допомогти киянам з простою і водночас якісною діагностикою, а й провести освітню та роз’яснювальну роботу про профілактичні заходи і перші симптоми хвороби.  Ми закликаємо волонтерів приєднатися до нашої ініціативи.  Тільки разом ми зможемо протистояти хворобі», - сказав під час прес-конференції Андрій Пальчевський, Голова благодійного фонду «Eurolab».

Відео дня

«Лабораторія центру персоналізованої медицини EUROLAB ввела свою практику експрес-діагностики вірусу грипу.  Забір зразка проводиться за допомогою стерильного тампону з однієї ніздрі, що дозволить нам якісно і швидко встановити діагноз та проінформувати про це людину», - зазначила Маріанна Азарскова, канд. мед. наук, голова лабораторії «Eurolab».

До кінця тижня у найбільших торгівельно-розважальних центрах міста можна буде побачити намети із логотипом народного штабу «Кияни проти грипу», так звані пункти діагностики на грип А/H1N1.  Експрес-аналізи проводитимуть кваліфіковані спеціалісти.

Крім того, людям роздаватимуть листівки з інформацією про те, як уберегтися від вірусу грипу A/H1N1 та з описанням перших симптомів недуги.  Кваліфіковані відповіді лікарів кияни зможуть отримати, зателефонувавши на «гарячу лінію» - 044-206-20-00.

Більш детальну інформацію про особливості грипу А/H1N1 та перебіг хвороби можна знайти на спеціально створеному сайті:

www.griph1n1.com.ua

За додатковою інформацією звертайтеся до Оксани Монастирської за тел.: 270-72-40.

ГАРЯЧА ЛІНІЯ: 044 -206- 20 -00,   www.griph1n1.com.ua