Київ. 29 жовтня. УНІАН. Влітку 2010 року в рамках Міжнародного дитячого фестивалю “Змінимо світ на краще!” відбудеться перша Генеральна асамблея Всесвітньої дитячої ліги націй.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомила голова правління Всеукраїнського благодійного Фонду Надії і Добра, виконавчий директор МГО “Всесвітня дитяча ліга націй” Валентина ДОВЖЕНКО.

Вона зауважила, що рішення про створення Ліги було ухвалене 31 липня поточного року під час Міжнародного дитячого фестивалю “Змінимо віт на краще!”. За її словами, діти з 50 країн світу вирішили за допомогою Ліги створити дієвий механізм участі дітей у прийнятті та реалізації рішень, що безпосередньо стосуються їх інтересів. “Юні миротворці зазначають, що на превеликий жаль, в країнах, які вони представляють, мають місце факти порушення прав дітей на освіту, свободу вибору, особисту безпеку, приватне життя та інше”, - сказала вона. В.ДОВЖЕНКО зауважила, що 6 жовтня поточного року Мін’юст зареєстрував Лігу, а 8-9 жовтня вона була презентована під час ювілейної конференції, присвяченої 20-річчю прийняття Конвенції ООН про права дитини у Женеві.

Відео дня

Вона також повідомила, що перша Генеральна асамблея Всесвітньої дитячої ліги націй відбудеться на базі Міжнародного дитячого центру “Артек”, що обраний штаб-квартирою організації.

У свою чергу керівник центру перспективного розвитку “Артеку” Віктор КНИШ зауважив, що для дитячого центру є гордістю той факт, що його обрано штаб-квартирою Ліги. “Для нас дуже важливо, що саме в Україні, яка останнім часом демонструє миротворчі ініціативи, буде розташована штаб-квартири Ліги”, - сказав він. За його словам, подія, що відбудеться наступного року, набуває особливої ваги, оскільки у 2010 році відзначатиметься 85-річчя “Артеку”.

Зі свого боку, головуючий у Всесвітній дитячій лізі націй, учень Черкаської гімназії №1, В’ячеслав ЛІНІНГ позитивно оцінив той факт, що дітям була надана можливість створити власну громадську організацію, яка буде приймати ті рішення, які стосуються інтересів саме дітей. “До початку проведення Генеральної асамблеї ми знайдемо декілька найважливіших питань, які потребують першочергового виконання”, - сказав він.