Київ. 29 жовтня. УНІАН. Adobe Systems Inc. з 2 листопада зменшить вартість українських версій своїх програмних продуктів на 70% на локальному ринку.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова представництва Adobe Systems в Україні Даніїл КЛЮЧНИКОВ.

За його словами, Україна – єдина країна, де впроваджено такий проект. Причиною цього кроку стала криза, що глибоко торкнулася України. «Україні – український софт за українською ціною. Йдеться лише про україномовний софт, спеціально для України ми знижуємо ціни на 70%», - сказав Д.КЛЮЧНИКОВ.

Відео дня

Він повідомив, що ініціатором проекту стала Асоціація видавців і книгорозповсюджувачів України, яка звернулася до Adobe Systems з проханням зменшити ціну для переходу на якісне програмне забезпечення. «Більшість видавництв працюють з українськими текстами. Після тривалих переговорів і роздумів керівництво концерну пішло нам назустріч і запропонувало такий варіант проекту», - сказав президент Асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр АФОНІН.

Як зазначив Д.КЛЮЧНИКОВ, проект дозволить бізнесу, Україні переходити на якісне і ліцензійне програмне забезпечення. За його даними, сьогодні частка неліцензійних «піратських» копій на програмні продукти Adobe в Україні становить 95%.

«Ми плануємо проводити цей пілотний проект десь до кінця грудня, і безперечно, це не означає, що наприкінці грудня акція завершиться. Буде підбито підсумки, наскільки це цікаво державі. Після 31 грудня проект буде продовжено на невизначений термін. Безперечно, цей проект пов`язаний з фінансово-економічною кризою – криза йде, і проект також йде. Конкретного терміну завершення проекту немає», - сказав глава представництва Adobe.

Він уточнив, що україномовними є ключові продукти Adobe, цікаві видавцям, рекламістам, комп`ютерним дизайнерам та іншим. «Основною метою проекту є підтримка підприємств, установ, організацій, а також творчих професіоналів у переході на ліцензійне програмне забезпечення», - сказав Д.КЛЮЧНИКОВ.

Довідка УНІАН. Компанія Adobe - провідний світовий розробник продуктів для будь-якого виду даних, включаючи текстову інформацію, графічні зображення, відео і web-контент. За більш як 25 років існування Adobe у світі компанія представила програми PDF, продукти для людей творчих професій, профільні рішення для безпечного документообігу і багато іншого.