Київ. 27 жовтня. УНІАН. Київська міська організація ВГО “Молодіжний Європейський Рух” ініціює проведення конкурсу “Президент, який потрібен молоді”.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Молодіжного Європейського Руху Володимир БОСАК.

За його словами, проект буде здійснюватися спільно з Міністерством освіти та науки України, Фондом імені Фрідріха Наумана в Україні та громадським об’єднанням “Депутатський клуб “Парламент”.

Відео дня

В.БОСАК зауважив, що цей проект покликаний активізувати молодь у середовищі політики і напрацювати критерії вибору Президента України.

Як сказав В.БОСАК, соціологічні дослідження засвідчують, що впродовж останніх 10 років політика традиційно посідає останнє місце у ціннісних орієнтаціях молоді. ”Даним проектом ми намагаємося активізувати молодь у політичній сфері, змусити задуматися молодих виборців над кандидатурою та підходами вибору Президента під час майбутніх виборів”, - сказав В.БОСАК.

За його словами, молоді люди – нова українська генерація, набуваючи додаткових прав та обов’язків, можуть і мають стати новим і надійним імпульсом, який необхідний європейському руху України.

У свою чергу, голова Київської міської організації ВГО “Молодіжний Європейський Рух”, координатор проекту Олександра СКИБА повідомила, що проект “Президент, який потрібен молоді” покликаний стимулювати молодь до свідомого вибору глави держави.

За її словами, даний проект передбачає написання есе людьми віком від 18 до 25 років. Проект поширюється на всій України, і в есе учасники проекту мають висловити тези щодо характерних рис і якостей, що мають бути присутні у майбутнього Президента, напрямки його діяльності до виборів і після них, основні програмні цілі тощо.

Збір робіт, зауважила вона, триватиме з 27 жовтня до 1 грудня 2009 року.

Більш детальну інформацію, додала О.СКИБА, можна отримати на сайті Молодіжного Європейського Руху та на сайті депутатського клубу “Парламент”.

Вона також повідомила, що проект буде проводитися у два етапи: перший – визначення 10 найкращих робіт, другий – визначення трьох робіт. Переможці двох турів будуть запрошені на тематичні екскурсії до парламенту та уряду, а також отримають грошові премії.

Генеральний директор депутатського клубу “Парламент” Михайло ЧУРУТА зауважив, що клуб випускає часопис “Народний депутат”, де будуть опубліковані три кращих есе проекту.

“Цей проект знайде обов’язково своє відображення у нашому журналі, і три найкращі роботи будуть опубліковані в цьому журналі”, - сказав він.

М.ЧУРУТА наголосив, що клуб “Парламент” має великий досвід в організації подібних проектів і запрошує усіх молодих людей до участі в ньому. “Наша задача - внести у свідомість наших молодих громадян таке поняття як відповідальність за своє майбутнє”, - сказав він.