Київ. 26 жовтня. УНІАН. Виставку монументальної скульптури з колекції французької ливарної майстерні “Вальзуані”, яка проходила з 5 жовтня в Українському домі, буде продовжено на території Культурно-мистецького та музейного комплексу “Мистецький арсенал” у період з 27 жовтня до 21 листопада.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила директор Українського дому Наталія ЗАБОЛОТНА.

За словами Н.ЗАБОЛОТНОЇ, з початку роботи цієї виставки в Українському домі її відвідали близько 70 тис. осіб.

Відео дня

“Тому на численні прохання шанувальників мистецтва, за підтримки Президента України Віктора ЮЩЕНКА та Державного управління справами виставку буде продовжено на території “Мистецького арсеналу”, - сказала вона.

Експозиція шедеврів монументальної скульптури з унікальної колекції всесвітньо відомої французької ливарної майстерні “Вальзуані” включає 30 творів визнаних світом геніїв. Скульптури Огюста Родена “Мислитель”, “Вічна весна”, “Поцілунок”, “Адам”, “Громадяни Кале” будуть представлені в оригінальних розмірах. До експозиції також увійдуть бронзові шедеври Сальвадора Далі “Метаморфози Венери Мілоської”, “Мінотавр”, “Істерична сюрреалістична жінка”. Вперше в Україні представлені скульптура Франсуа Помпона, Ричарда Гіно та української всесвітньо відомої художниці Олександри Екстер.

Загальна страхова вартість експозиції становить 18 млн. євро.