Київ. 26 жовтня. УНІАН. З 28 жовтня по 7 листопада у Центрі ділового та культурного співробітництва “Український дім” у Києві відбудеться IV Міжнародна художня виставка-ярмарок “АРТ-КИЇВ contemporary 2009”.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила директор Українського дому Наталія ЗАБОЛОТНА.

В рамках програми заходу будуть представлені близько 20 провідних українських та європейських галерей сучасного мистецтва, приватні колекції та спецпроекти.

Відео дня

Почесний гість виставки – швейцарський художник Роже ПФЮНД представить у Києві колекцію власних картин, а також банкнот, паспортів та годинників, дизайн яких він розробляв. Р.ПФЮНД відомий дизайнер грошових банкнот, розробив валюту для Швейцарії, Франції, Китаю, Малайзії та інших держав.

Також спеціальним гостем виставки-ярмарки сучасного мистецтва буде німецький художник Грегор ШНАЙДЕР, що став всесвітньо відомим завдяки своїм просторово-об’єктним містифікаціям (у 2001 році на Венеціанській бієнале здобув премію „Золотий лев” за інсталяцію „Мертвий дім”, а в 2005 організатори Венеціанської бієнале відмовилися демонструвати його інсталяцію „Чорний куб” – з релігійних та політичних мотивів).

Як наголосила Н.ЗАБОЛОТНА, IV Міжнародна художня виставка-ярмарок “АРТ-КИЇВ contemporary 2009” буде проведена у відповідності до найкращих європейських традицій, до яких вже наближається у своєму розвитку сучасне українське мистецтво.