Київ. 20 жовтня. УНІАН. Михайло БРОДСЬКИЙ заявляє, що балотуватиметься на пост Президента України на виборах, призначених на 17 січня 2010 р.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами М.БРОДСЬКОГО, він має дві основні причини, що спонукали його йти в кандидатом у Президенти.

Відео дня

“Я би хотів, щоб люди знали правду, і я буду на всіх виборах пропагувати правду про те, що діється сьогодні в країні, що було вчора, і як потрібно жити завтра. А також - правду про всіх кандидатів. Я нікого не підтримую”, - сказав М.БРОДСЬКИЙ, розповідаючи про першу причину. Він підкреслив, що вже 17 років у політиці і завжди був в опозиції. “І відчуваю в собі таку місію і надалі”, - додав політик.

Другою причиною, за його словами, є донести до українців ідеї лібералізму, які він підтримує і пропагує. “Я дуже хочу скориставшись цими виборами, найбільше донести до людей цих ідей, щоб вони розуміли, що жити в державі, де ніхто не сплачує податки, де 80% ВВП проходить в тіні, так жити далі ми не можемо”, - зазначив претендент на пост Президента України.

М.БРОДСЬКИЙ повідомив, що сам очолить свій виборчий штаб і вестиме свою виборчу кампанію. Щодо її фінансування сказав: “Я продав акції торік. У мене є гроші і я на свої гроші сам себе профінансую”. За словами М.БРОДСЬКОГО, на виборчу кампанію він планує витратити близько 4 млн. грн.: “Я продав акцій на 12 млн. грн. Думаю, що мільйона 4 грн. вистачить – 2,5млн. грн. - на реєстрацію, 1,5 млн. грн. – на агітацію”.

Як кандидат в Президенти він збирається донести свою позицію, беручи участь у різноманітних телепроектах, інтерв’ю та за допомогою розповсюдження агітації. Крім того, М.БРОДСЬКИЙ планує проводити безпосередні зустрічі з виборцями, для чого здійснить передвиборчий тур, але лише по великих містах та обласних центрах.

Він висловив переконання, що під час нинішньої виборчої кампанії брудні технології не допоможуть жодному з кандидатів, оскільки народу це вже мало цікаво. Натомість М.БРОДСЬКИЙ впевнений, що кожен кандидат має розповісти, як, на його думку, країна повинна вийти з нинішньої кризи.

“Я проти, щоб на цих виборах використовувались брудні технології. Тому я допомагатиму виборцям завжди, коли буде брехня про ТИМОШЕНКО, чи коли буде брехня проти ЯНУКОВИЧА, чи брехня про ЯЦЕНЮКА, чи ТІГІПКА та інших кандидатів. Думаю, що сьогодні, коли країна переживає кризу, коли люди чекають від влади допомоги в виході з кризи, сьогодні головне – почути від кандидатів, як вони, якщо їх оберуть Президентом, будуть виходити з цієї кризи. А бурдні технології я пропоную залишити в 2004 р., 2005 р... Я не думаю, що брудні технології комусь допоможуть перемогти на цих виборах”, - сказав М.БРОДСЬКИЙ.

Щодо свого бачення виходу з кризи він сказав, що перш за все необхідно спрямувати зусилля на боротьбу з корупцією та несплатою податків, а “влада має стати відкритою”.

На запитання, який відсоток голосів виборців він розраховує отримати в першому турі М.БРОДСЬКИЙ сказав: “Мене влаштує 1%”.

Передати до ЦВК свої документи для реєстрації кандидатом на посаду Президента України М.БРОДСЬКИЙ має намір у четвер, 22 жовтня.