Київ. 19 жовтня. УНІАН. Представники Громадської ради інформаційно-телекомунікаційних технологій закликають політиків і майбутніх кандидатів у Президенти України вжити заходів щодо розвитку цієї галузі в Україні.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявили голова редакційного комітету Громадської ради Валерій ПЕКАР, член Консультативної ради с питань інформатизації при парламенті Олександр БАРАНОВ, виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовлення Катерина М’ЯСНИКОВА.

Зокрема, В.ПЕКАР поінформував, що 16 жовтня 24 організації, які займаються інформаційно-комунікаційними технологіями, підписали Меморандум про спільну роботу з просування в Україні інформаційних технологій. Крім того, члени Громадської ради розробили та почали розсилати різним політичним силам Настанови кандидатам у Президенти "Про невідкладні заходи щодо розвитку інформаційного суспільства в Україні".

Відео дня

За словами О.БАРАНОВА, в цих документах рекомендуються шляхи вирішення майже 60-ти проблем з вищезазначеного питання. Насамперед, що стосується вдосконалення існуючих нормативно-правових актів й ухвалення нових.

"Сьогодні в цьому питанні існує багато проблем у законодавчому полі. Наприклад, немає захисту при зберіганні персональних даних громадян, неврегульовані можливості перехоплення спецслужбами інформації, що передається телекомунікаційними шляхами тощо", - сказав він.

У свою чергу, К. М’ЯСНИКОВА зауважила, що у настановах йдеться не лише про технічні проблеми, але й вказується на загрози свободі слова, окреслюється розвиток цифрового та суспільного телебачення.

Представники Громадської ради переконані, що "розбудова інформаційного суспільства та розвиток ІКТ в Україні можливі лише за умови ефективної співпраці органів державної влади, бізнесу та громадськості".