Київ. 16 жовтня. УНІАН. Представники інтелігенції підтримують ініціативу Президента України Віктора ЮЩЕНКА винести на всенародне обговорення проект Конституції України.

Про це представники інтелігенції заявили на прес-конференції в УНІАН на тему: ”Інтелігенція за свободу, справедливість, демократію та національні цінності”.

Вони зазначили, що ініціатива Президента є дуже вчасною.

Відео дня

Зокрема, директор Науково-дослідного інституту українознавства, член Спілки письменників України, заслужений працівник освіти Петро КОНОНЕНКО зауважив, що цілком підтримує ідею вдосконалення Основного Закону.

При цьому він нагадав, що українська Конституція 1996 року була визнана однією з кращих в Європі, але “ми пішли шляхом невиконання Конституції, а скоріше її ігнорування, а потім почали її підправляти”.

На переконання П.КОНОНЕНКА, в Основному Законі мають бути відображені найновіші погляди на наше минуле, сучасне і майбутнє.

“Ми маємо проект Конституції, ознайомлення з ним дає підстави вважати, що такий крок нашій державі вкрай необхідний, має бути верховенство не парламенту, не уряду, а має бути верховенство закону, Конституція повинна бути справді регулюючим чинником всього - від сім’ї до діяльності Президента. І я вважаю, що ця ініціатива Президента на часі й дуже корисна”, - сказав він.