Київ. 14 жовтня. УНІАН. Первинна профспілкова організація ДП «Дельта-Лоцман» вважає за необхідне змінити керівництво підприємства. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова профспілки Владислав ПИВОВАРОВ.

За його словами, раніше на конференції профспілки було ухвалено рішення про зміну керівництва «Дельта-Лоцман», направлено відповідні звернення Президентові України, прем`єр-міністрові України тощо.

«Що менше професіоналізму, то більше амбіцій. Саме така ситуація склалася з приходом в 2008 р. нового керівництва на підприємство. Нинішнє керівництво не є професіоналами у сфері безпеки мореплавання. А керувати передовим підприємством морської галузі без базової морської освіти і практичних навичок кораблеводіння і плавання фактично неможливо. Тобто, можна якийсь час підтримувати це підприємство на плаву, але розвивати його далі без таких знань і навичок проблематично», - відзначив В.ПИВОВАРОВ.

Відео дня

За його даними, на підприємстві тривають незаконні звільнення, скорочення професійних працівників, порушення трудового законодавства, чиниться тиск на членів профкому тощо.

Як відзначив В.ПИВОВАРОВ, основний конфлікт з керівництвом виник після заяв про наміри скоротити працівників підприємства. «Але просто скорочувати працівників на тлі назріваючої на той момент економічної кризи ми не могли дозволити. Виходячи з цього, профспілка не дала згоди на звільнення працівників за скороченням штату», - сказав він.

Довідка УНІАН. ДП «Дельта-Лоцман (м. Миколаїв)» існує з лютого 1998 року. Воно виконує будівельно-монтажні роботи на каналі «Дунай – Чорне море». «Дельта-Лоцман» також здійснює проводку суден у морських і річкових портах Миколаївської і Херсонської областей, а також забезпечує транзитний прохід суден у річкові порти на Дніпрі.