Київ. 14 жовтня, УНІАН. Понад 20 громадських організацій та рухів, а також близько 10 політичних партій Тернопільської області підписали резолюцію “За Україну з ЮЩЕНКОМ”.

Про це сказав на прес-конференції в УНІАН народний депутат України Іван СТОЙКО (фракція “Наша Україна - Народна самооборона”).

За його словами, у резолюції йдеться про підтримку кандидатури Віктора ЮЩЕНКА на президентських виборах.

Відео дня

І.СТОЙКО зазначив, що нині діючий Президент України “жодного разу не схибив і не зрадив українців”. За його словами, вибори Президента України “будуть доленосними для України, тому що ми або утвердимо демократію, або відкотимось назад”. “Саме з В.ЮЩЕНКОМ ми зможемо відстояти українські інтереси”, - додав він.

І.СТОЙКО сказав, що В.ЮЩЕНКО ніколи не “боявся говорити про наміри України вступити в НАТО, в Європейський Союз”. За його словами, саме нинішній Президент України, який “творить велику Україну має багато і опонентів, і навіть ворогів, але ми пройдемо ці випробування, бо саме В.ЮЩЕНКО говорить правду і він заслуговує на пошану”.

Голова Конгресу української інтелігенції Тернопільщини Андрій КЛИМ зазначив, що В.ЮЩЕНКО “є національний Президент, який утверджує українську державність на платформі української національної ідеології, він відкрито толерантно заявив Москві, що Україна споконвічна держава, що український народ безсмертний і таким чином з ним мусять рахуватися і сусіди і весь світ”. За його словами, саме В.ЮЩЕНКО на посаді Президента багато зробив для розвитку свободи слова, а також для створення помісної української церкви.

Верховний отаман Галицько-Волинського округу Українського козацтва Ігор ВАРДИНЕЦЬ зазначив, що необхідно обрати В.ЮЩЕНКА, щоб “дати йому можливість довести до логічного завершення розпочаті ним реформи”. За його словами, зокрема, йдеться і про політичну реформу, яка запропонована В.ЮЩЕНКОМ в законопроекті, яким передбачається внесення змін до Конституції України.