Київ. 13 жовтня. УНІАН. Колишні посадовці СБУ, народні депутати Олександр СКИБИНЕЦЬКИЙ та Андрій КОЖЕМ’ЯКІН вимагають від заступника голови Служби безпеки України Андрія КИСЛИНСЬКОГО до кінця цього робочого дня добровільно подати у відставку.

Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як зазначається у заяві, «ми, кадрові офіцери СБУ, вимагаємо від пана КИСЛИНСЬКОГО до кінця робочого дня подати у відставку, а якщо він негайно не зробить цього сам, то рішення про таке звільнення має прийняти Президент».

Відео дня

Водночас, автори заяви висловили переконання, що саме глава держави «несе повну відповідальність за діяльність пана КИСЛИНСЬКОГО і за моральну шкоду, нанесену СБУ», оскільки саме Президент призначав вказану особу на цю посаду.

Також О.СКИБИНЕЦЬКИЙ і А.КОЖЕМ’ЯКІН закликали генерального прокурора Олександра МЕДВЕДЬКА порушити кримінальну справу проти А.КИСЛИНСЬКОГО за підробку державних документів.

«Те, що людина, яка обіймала важливу державну посаду й у Секретаріаті Президента, й у СБУ, і була допущена до державної таємниці, працювала з підробленим дипломом про вищу освіту – це дуже серйозний злочин, і всі до нього причетні мають бути покарані», - сказано у заяві.

При цьому О.СКИБИНЕЦЬКИЙ висловив переконання, що сьогодні призначення на керівні посади СБУ відбуваються не за професійними якостями, а за політичною доцільністю.

«Якщо це (реформування СБУ – УНІАН) називати деКГБізацією, то що говорити про реформування, оскільки ця політика веде до повної руйнації служби?”, - запитав він, зауваживши при цьому, що має великий сумнів, що під час вступу на посаду СБУ А.КИСЛИНСЬКИЙ проходив усі необхідні перевірки, які, як правило, проходять усі співробітники СБУ, які поступають на службу у відомство.

А.КОЖЕМ’ЯКІН закликав голову СБУ Валентина НАЛИВАЙЧЕНКА здійснити перевірку усіх своїх підлеглих, насамперед тих, хто обіймає керівні посади, зокрема, перевірити наявність в них відповідних документів про освіту, а також навіть справжність водійських посвідчень.

«Я рекомендую пану НАЛИВАЙЧЕНКУ дати вказівку управлінню кадрів і перевірити не тільки співробітників у центральному апараті, але й в областях, не тільки наскільки вони професійні, але й морально готові бути, щоб працювати в службі», - сказав він.

О.СКИБІНЕЦЬКИЙ, відповідаючи на запитання, скільки, на його переконання, працівників СБУ призначені Президентом за політичною доцільністю, сказав: «Усі призначення, які підписані Президентом, можете рахувати: з його подачі це і призначення начальників департаментів, начальників регіональних управлінь».