Київ. 9 жовтня. УНІАН. Народний депутат України Ярослав КЕНДЗЬОР (фракція “Наша Україна – Народна самооборона”) закликає представників патріотичних, націонал-демократичних сил захистити від ліквідації єдину україномовну газету у Севастополі “Флот України”.

Про це Я.КЕНДЗЬОР заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

При цьому депутат надав копію доручення першого віце-прем’єр-міністра Олександра ТУРЧИНОВА до Міністерства оборони України, де йдеться про необхідність визначитися щодо доцільності подальшого функціонування деяких підприємств, установ та організацій, які є в управлінні військового відомства. Серед переліку 193-х таких об’єктів, які потенційно можуть бути ліквідовані або приватизовані, внесено й редакцію газети Військово-морських сил Збройних сил України “Флот України” (на базі видання також випускається часопис “Морська держава” – УНІАН).

Відео дня

Народний депутат наголосив, що “Флот України” є єдиним періодичним виданням, яке виходить у Севастополі українською мовою. “Ця газета є єдиним осередком українства для Збройних сил у Севастополі”, - сказав Я.КЕНДЗЬОР.

Він навів дані, що також у Севастополі діє видавництво “Флот Родины” Чорноморського флоту Росії, яке випускає десять проросійських газет.

“І перший віце-прем’єр наважується підняти руку і ліквідувати газету українських моряків!”, – висловив своє обурення Я.КЕНДЗЬОР і закликав представників патріотичних, національно-демократичних сил не допустити ліквідації газети “Флот України”.

Як повідомляв УНІАН, 8 жовтня під час відвідування навчань ВМС України у Криму Президент Віктор ЮЩЕНКО заявив, що не допустить закриття видання “Флот України”. За його словами, видання в Криму газети українською мовою є принциповим з точки зору демонстрації української присутності на цій території.

Сьогодні, 9 жовтня, прес-службі О.ТУРЧИНОВА заявила, що чутки, поширені деякими ЗМІ та політиками про те, що перший віце-прем’єр-міністр України О.ТУРЧИНОВ нібито дав доручення «ліквідувати» газету «Флот України», не відповідають дійсності і є грубою провокацією. Подібних розпоряджень не тільки ніколи не робилось, а й навіть не планувалось. Газета виходила і виходитиме, зазначили у прес-службі. О.ТУРЧИНОВ сподівається, що політики, які стали джерелом брехливої інформації, вибачаться, а ЗМІ, які її поширили, поінформують свою аудиторію про реальний стан справ.