Київ. 9 жовтня. УНІАН. Директор Інституту глобальних стратегій Вадим КАРАСЬОВ вважає, що призначення на посаду міністра закордонних справ України Петра ПОРОШЕНКА свідчить про те, що Президент України Віктор ЮЩЕНКО розуміє як треба розставляти акценти у зовнішній політиці.

Про це В.КАРАСЬОВ сказав на прес-конференції в УНІАН.

“Спочатку подання кандидатури Петра ПОРОШЕНКА на посаду міністра закордонних спав, а потім обрання його на цю посаду означає, що Президент України розуміє, які сьогодні нові акценти потрібні у зовнішній політиці України. Це удар по тим критикам, які звинувачували Президента в негнучкості та непрагматичності зовнішньої політики”, - сказав він.

Відео дня

За словами В.КАРАСЬОВА, призначення П.ПОРОШЕНКА, який є випускником Інституту міжнародних відносин і спеціалістом у фінансовій сфері, свідчить про те, що зовнішня політика буде переорієнтовуватися в контексті створення нової фінансової архітектури світу, і Україні сьогодні потрібно вмонтуватися в цей новий міжнародний економічний порядок.

Тому, на переконання політолога, на посаді глави зовнішньополітичного відомства потрібна людина, яка б зналася на торговельній, економічно-дипломатичній і фінансовій складовій української зовнішньої політики.

В.КАРАСЬОВ також вважає, що призначення П.ПОРОШЕНКА означає, що Президент збирає свою команду. “Це абсолютно справедливе і адекватне рішення Президента, тому що ПОРОШЕНКО засидівся і засумував за серйозною справою, і ця справа йому по плечу”, - додав він. Відповідаючи на запитання, чи можна очікувати інших кадрових призначень, В.КАРАСЬОВ зазначив, що їх навряд чи можна очікувати.

“Це перша ластівка, але на даному етапі вона поки що остання. Інших ластівок не буде”, - сказав він, додавши, що інші кадрові призначення можуть бути лише предметом серйозного торгу навколо бюджету 2010.

За словами В.КАРАСЬОВА, призначення П.ПОРОШЕНКА є локальним кадровим призначенням, яке має “досить важливі, знакові і політичні наслідки”.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 жовтня, Верховна Рада за поданням Президента призначила П.ПОРОШЕНКА міністром закордонних справ України.