Київ. 8 жовтня. УНІАН. Компанія “Контакт-Інвест” до кінця поточного року введе в експлуатацію житловий комплекс бізнес-класу «Victoria» на проспекті Перемоги, 119-121 у Святошинському районі Києва.

Про це повідомив директор будівельної компанії “Контакт-Інвест” Євген ЧЕРНЕЦЬКИЙ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«На сьогодні об`єкт готовий. Ми його вводимо в експлуатацію», - сказав він.

Відео дня

Є.ЧЕРНЕЦЬКИЙ уточнив, що комплекс планується ввести в експлуатацію «через місяць-два».

Директор компанії відзначив, що сума інвестицій в будівництво комплексу становить 250 млн. грн. власних і залучених коштів. Компанія в січні-лютому ц.р. розрахувалася за кредитом на будівництво комплексу, одержаним у банку «Форум».

Є.ЧЕРНЕЦЬКИЙ повідомив, що даний житловий комплекс було відібрано за підсумками конкурсу з елементами аукціону на отримання державної підтримки з добудови об`єктів незавершеного будівництва із ступенем готовності вище 70%. Проте компанія відмовилася від держпідтримки, оскільки знайшла інвесторів – приватних осіб.

Він пояснив, що для того, щоб не припиняти будівельні роботи, компанія вклала в будівництво власні кошти.

«Ми вклали свої гроші. Заклали свої персональні квартири, активи і не зупинилися. За рахунок цього вже в січні всі наші кредити було виплачено», - уточнив Є.ЧЕРНЕЦЬКИЙ.

За словами директора компанії, житловий комплекс «Victoria» складається з двох 25-поверхових монолітно-каркасних двосекційних будинків і двох адміністративних 6-поверхових будівель. Комплекс розрахований на 436 квартир. Вартість квадратного метра в комплексі становить 12-13 тис. грн. На сьогодні в комплексі продано близько 70% квартир.

Загальна площа комплексу становить 67 тис. кв.м, житлова площа – 34 тис. кв.м, площа нежилих приміщень – 5 тис. кв.м. У ньому передбачено підземний паркинг на 140 машиномісць і гостьова автостоянка. В комплексі також розмістяться студія йоги, кафе, ресторан, прибудинковий сквер, продуктовий магазин. Площа земельної ділянки становить 1,3 га.

Будівництво комплексу розпочалося в другому кварталі 2007 року.

Є.ЧЕРНЕЦЬКИЙ також відзначив, що компанія поки що не планує починати будівництво нових об`єктів.

За його словами, у компанії було п`ять проектів, з яких від двох компанія відмовилася, два – продала минулої осені.

Є.ЧЕРНЕЦЬКИЙ додав, що в портфелі компанії є земельна ділянка площею близько 1 га на Осокорках, де розглядається можливість в 2010 році почати будівництво бюджетного селища близько 40 будинків. Передбачається, що будинки вартістю до 100 тис. дол. буде розташовано на ділянках площею близько 2 соток.

Довідка УНІАН. Будівельна компанія повного циклу «Контакт-Інвест» заснована в 2005 році, займається будівництвом житла.

Компанія виступає забудовником, генпідрядником і інвестором будівництва житлового комплексу "Victoria" з об`єктами соціальної інфраструктури на проспекті Перемоги в Києві.