Київ. 6 жовтня. УНІАН. Більшість українців виступає за запровадження президентської чи президентсько-парламентської республіки.

Такі результати проведеного соціологічного дослідження оприлюднив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Всеукраїнської асоціації політичних наук Валерій БЕБИК.

Він зазначив, що асоціація провела своє соціологічне дослідження на базі 17 вищих навчальних закладів різних регіонів України, усього було опитано 1646 осіб. За словами В.БЕБИКА, опитування було проведене з метою з’ясувати, яку саме форму організації державної влади українці хотіли б мати у своїй країні. Він додав, що також це опитування мало на меті включитися в процес обговорення запропонованих Президентом змін до Конституції.

Відео дня

В.БЕБИК зазначив, що згідно з отриманими результатами, 52,2% опитаних виступають за запровадження президентської або президентсько-парламентської республіки. Введення парламентської або парламентсько-президентської республіки підтримують 36% опитаних.

Коментуючи ці результати, голова асоціації зазначив, що вони свідчать про те, що людям “ безлад в країні набрид ”. При цьому він додав, що отримані як на сході, так і на заході країни дані суттєво не відрізняються, тобто регіональних розбіжностей в результатах опитування фактично немає.

В.БЕБИК також зазначив, що відповіді на інші питання показали, що 90,4% українців виступають за запровадження двопалатного парламенту. При цьому 91,2% опитаних виступили проти існування “ закритих ” партійних списків на парламентських виборах.