Київ. 5 жовтня. УНІАН. Зняття заборони на встановлення систем автономного опалення дасть можливість залучити від населення як мінімум 3 млрд. грн. щорічних інвестицій у житлово-комунальне господарство.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив глава Асоціації теплотехнічних компаній України (АТКУ) Віталій ЯКОВЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, в 2010 році на українців чекає підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. «Багато керівників обласних і міських адміністрацій уже заявили про те, що відразу після виборів і далі, протягом усього календарного року, підвищуватимуться тарифи для населення. Це дуже важкий сигнал для українців, адже наслідки можуть бути дуже тяжкими як для галузі, так і для тих, хто користується послугами підприємств теплокомуненерго. Те, що люди протестуватимуть і припинять платити за тарифами, це вже доведений факт», - сказав він.

Відео дня

В.ЯКОВЕНКО додав, що в результаті підвищення тарифів підприємства ТКЕ одержать коштів менше, ніж до їх підвищення.

Голова АТКУ вважає, що додатковою можливістю для залучення інвестицій у ЖКГ стане зняття заборон та обмежень на встановлення систем автономного опалення.

«Тільки зняття заборон та обмежень на автономне опалення приведе до того, що інвестиції населення в цю галузь складуть не менше 3 млрд. грн. щороку. Якщо ж правила гри стануть прозорішими на ринку теплопостачання і піде монополізм з ринку, і малий, і середній і великий український бізнес можуть вкласти в цей ринок не менше кількох десятків мільярдів гривень щороку», - вважає експерт.