Київ. 2 жовтня. УНІАН. Обладнання пасажирських салонів третини літаків українських авіакомпаній не відповідає нормам.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив провідний фахівець ТОВ «Алан-Компані», котре займається постачаннями авіаційних обробних матеріалів, Анатолій МАГУРСЬКИЙ.

За його словами, більшість порушень – це використання в салоні легкозаймистих матеріалів, приміром, побутового поролону в кріслах. Як наслідок, в літаках неможливо гарантувати безпеку перевезень.

Відео дня

«Якщо брати спеціальні матеріали, при займанні літака зсередини він не горить, не виділяє токсичних речовин», – зазначив А.МАГУРСЬКИЙ.

За його інформацією, серед компаній, що порушують ці норми, є як великі, так і малі українські авіакомпанії. При цьому є компанії, літаки яких відповідають усім необхідним нормам.

За даними А.МАГУРСЬКОГО, такі висновки зроблені компанією за результатами перевірки ряду літаків, яка проводилася з 2006 року за замовленням Державіаадміністрації України. У той же час, за словами А.МАГУРСЬКОГО, авіаційна адміністрація не реагує на висновки експертів.

У зв`язку з цим експерт озвучив вимогу до українських властей провести розслідування діяльності посадовців Державіаадміністрації за фактом невиконання вимог чинного законодавства.

«Гарантування безпеки авіаперевезень на Євро-2012 буде проблематичним питанням», – додав А.МАГУРСЬКИЙ.