Київ. 1 жовтня. УНІАН. Жіночий рух “FEMEN” розпочав міжнародну соціальну програму "DJ HELLp”, спрямовану на боротьбу з секс-індустрією в нічних клубах України.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН на тему: “Діджеї об`єднуються проти секс-індустрії в Україні” повідомила лідер руху “FEMEN” Анна ГУЦОЛ.

Вона розповіла, що програма направлена на об’єднання в єдиний рух лідерів сучасного клубного світу для пропаганди “чистої клубної культури”, вільної від секс-індустрії, та виховання у молоді нетерпимості до будь-яких форм сексуального рабства. Проект "DJ HELLp”, розповіла А.ГУЦОЛ, є міжнародним, стартує в Україні, а надалі його ініціатори планують охопити всі країни Східної Європи, які, за словами активістки жіночого руху, найбільш проблемні з точки зору сексуального рабства.

Відео дня

Як наголосила А.ГУЦОЛ, у містах Західної Європи існує два-три клуби, де надають секс-послуги, так звані “флірт-клуби”. Натомість в Україні, наприклад у Києві, додала вона, навпаки – лише два-три клуби сповідують чисту клубну культуру, де люди приходять відпочити, поспілкуватись, послухати улюблену музику і потанцювати.

Присутній на презентації програми відомий київський діджей Євгеній КУЦ (DJ Джозеф), зі свого боку, також висловив думку, що сьогодні жінки приходять до більшості столичних клубів для того, щоб “познайомитися з іноземцем і завести багатого коханця, який би їх утримував”. Через це, за його словами, іноземці часто вважають, що в Україні проживають дуже красиві й легкодоступні жінки. А таке сприйняття України він, як і інші активісти, вважає досить поганим.

Для ефективнішої пропаганди своїх ідей ініціатори програми боротьби з секс-індустрією в нічних клубах запросили відомого німецького діджея і авторитетного музиканта Хельмута ГАЙЄРА (DJ Hell). Він також заявив про бажання сприяти боротьбі з секс-індустрією в нічних клубах загалом і України зокрема. За його словами, діджей є “серцем” клубу, його поважають, до нього дослухаються прихильники. Саме тому, переконаний Х.ГАЙЄР, якщо діджей буде говорити про нетерпемість будь-яких проявів сексуальної експлуатації в клубах, він зможе вплинути на зміну сприйняття відвідувачами клубної культури загалом.

Крім іншого, зазначили ініціатори акції, “флірт-клуби” виховують у молоді спотворене сприйняття клубів і клубної культури загалом. Вони переконані, що саме молодим людям, які тільки починають знайомство з клубним життям, потрібно розповідати про справжнє призначення клубів, їхню внутрішню атмосферу тощо і прививати загальнолюдські цінності.

В рамках акції передбачається використовувати різноманітну символіку і встановлювати в клубах візуальне оформлення за проблематикою питання, банери, значки, футболки для діджеїв тощо. Крім цього планується організація тематичних вечірок та інших подібних заходів. Влітку наступного року активісти жіночого руху “FEMEN” та представники клубної індустрії, котрі висловили бажання їх підтримати, планують провести у Києві діджей-парад, присвячений боротьбі з сексуальним рабством.

Довідка УНІАН. Жіночий рух “FEMEN” є всеукраїнською громадською організацією, заснованою у 2008 році. Головним напрямком його роботи є боротьба з сексуальним рабством, секс-індустрією та секс-туризмом.