Київ. 29 вересня. УНІАН. Творча архітектурна майстерня (ТАМ) «Анна», що виступає інвестором реконструкції горища на мансарду житлового будинку по вул. Володимирській, 19-а в Києві, заявляє про її безпеку для будівлі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив засновник Творчої архітектурної майстерні «Анна» Ігор ДОЦЕНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, програма із залучення інвесторів до переобладнання горищ на мансарди була розроблена Київською міською державною адміністрацією ще в 1993 році як можливість додаткових надходжень до бюджету Києва, що передбачає ремонт аварійного житлового фонду. На підставі цієї програми КМДА оголосила конкурс із залученню інвесторів на реконструкцію горища по вул. Володимирській, 19-а, який в 2001 році виграла ТАМ «Анна».

Відео дня

І.ДОЦЕНКО зазначив, що ТАМ виконала ряд узгоджень, зокрема, історичну і архітектурну довідку, містобудівне обгрунтування, і обстежено технічний стан будинку. Після обстеження було одержано висновок про те, що надбудова мансардного поверху допустима.

Засновник компанії уточнив, що до 2005 року ТАМ замовила і виконала проект, який передбачав надбудову до будинку двох поверхів. Проте після проведення громадських слухань і на прохання заповідника «Свята Софія» і громади Києва зі збереження культурних пам`яток Києва майстерня зменшила поверховість надбудови. Новий проект передбачав переобладнання горища без зміни конфігурації крівлі, встановлення мансардних вікон і облаштування двох квартир, площею 190 кв. м кожна. ТАМ узгодила проект і одержала дозвіл на будівництво.

І.ДОЦЕНКО зазначив, що на початку серпня генпідрядник реконструкції ТОВ «Будівельник» почало попередні будівельно-оздоблювальні роботи.

«Проте на початку серпня з`явилися проблеми на будівництві. Стався безпрецедентний випадок, коли наші будівельники прийшли на будівельний майданчик, вони знайшли спеціальну будівельну шахту для видалення будівельного сміття пошкодженою, будівельні матеріали і інструменти були вкрадені», - сказав він.

І.ДОЦЕНКО додав, що після цього інциденту ініціативна група мешканців будинку встановила охорону і почала бойкотувати будівництво.

Засновник ТАМ запевнив, що проект пройшов експертизу, і у майстерні є всі необхідні дозволи на будівництво.

Крім того, ТАМ надала гарантійні листи жителям будинку про готовність відшкодування витрат у разі пошкодження будинку, а також про можливість застрахувати квартири.

«Це будівництво абсолютне безпечне щодо цього будинку», - запевнив він.

І.ДОЦЕНКО зазначив, що за кошти інвестора передбачається побудувати дитячий майданчик, відремонтувати фасад будинку, балкони, замінити водостічні труби, відремонтувати бойлерну і водомірний вузол, замінити насоси, відремонтувати приміщення насосної і електрощитової, здійснити роботи з впорядкування прибудинкової території.

«Це коштує близько 1 млн. грн. додаткових інвестицій», - сказав він.