Київ. 29 вересня. УНІАН. Підприємці стверджують, що за час дії постанови Кабінету міністрів України №366 від 14 квітня 2009 року «Про сплату внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб`єктами підприємницької діяльності, які вибрали особливий спосіб оподаткування», близько 500 тисяч суб`єктів підприємницької діяльності (СПД) делегалізували свою діяльність.

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН координатор Ради об`єднань підприємців України Алла АЛЕКСЕНЦЕВА. (Постановою КМУ №366 з 1 травня 2009 року на приватних підприємців, які вибрали спрощену систему оподаткування, покладено обов`язок платити додаткові страхові внески до Пенсійного фонду України в розмірі від 123,50 грн. на місяць - УНІАН.)

За її словами, також за час дії постанови (з 1 травня 2009 року – УНІАН) було звільнено близько 300 тисяч найнятих робітників, як наслідок – зменшилися надходження до бюджетів всіх рівнів.

Відео дня

А.АЛЕКСЕНЦЕВА нагадала, що 28 вересня ц.р. Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позови близько 2 тис. приватних підприємців до Кабміну України і визнав недійсною постанову уряду № 366. Цією ж постановою суд зупинив дію цієї постанови Кабміну до набуття рішенням чинності, задовольнивши заявлене клопотання про забезпечення адміністративного позову.

А.АЛЕКСЕНЦЕВА зазначила, що цю постанову визнано незаконною, оскільки в суді було доведено, що підприємці мають право, а не зобов`язані виплачувати підвищені пенсійні внески. «Це не нарахування на заробітну плату, оскільки підприємець її не одержує. Якщо він хоче одержувати велику пенсію, то він може платити великі внески. Для цього не треба постанов, діє закон», – зазначила вона.