Київ. 29 вересня. УНІАН. У четвер, 1 жовтня, відбудеться перше засідання робочої групи Київської міської ради щодо питання про можливість введення в столиці тимчасового мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова постійної комісії Київської міськради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Юрій БОНДАР.

“Створено робочу групу, до якої ввійшли як депутати Київради, так і представники Київської міської держадміністрації. В четвер буде перше засідання цієї робочої групи, тому що деякі депутати та керівники були у відпустках”, - сказав він.

Відео дня

Ю.БОНДАР вважає цю робочу групу фаховою: “Там є всі представники від всіх головних управлінь. Я вважаю, що буде прийнято виважене рішення”.

“І якщо в Києві будуть гроші, щоб компенсувати ті енергоносії, які необхідні підприємствам для виробництва послуг, то наша фракція (йдеться про фракцію ГАК – УНІАН) буде тільки за те, щоб ввести мораторій, або навіть знизити тарифи. Але для цього необхідні кошти”, - наголосив він. На сьогоднішній день, за його словами, готуються відповідні документи щодо обсягів фінансування, йде аналітична робота.

“Я вважаю, що до наступного засідання Київради ми будемо вже мати якісь матеріали”, - сказав Ю.БОНДАР щодо перспективи розгляду питання про введення мораторію Київрадою на черговому засіданні.

Як повідомляв УНІАН, на засіданні сесії Київради 17 вересня фракції Блоку Віталія Кличка та БЮТ ініціювали розгляд підготовлених ними проектів рішень про введення заборони в м.Києві на підвищення плати за житлово-комунальні послуги. Разом з тим, заступник Київського міського голови – секретар Київради Олесь ДОВГИЙ звернувся до депутатів Київради з пропозицією не поспішати з розглядом питання про запровадження мораторію на підвищення тарифів на ЖКП.

О.ДОВГИЙ зазначив, що київська влада вивчає питання щодо можливості перегляду тарифів.

За його словами, проблема має мати рішення, яке “може бути лише конкретним і відповідальним, а не політичним і загальним”. Він повідомив, що до Київради надійшло кілька варіантів вирішення проблеми і кілька різних проектів рішень. Зокрема в одних з них пропонується запровадити мораторій на підвищення тарифів та провести відповідний перерахунок людям, які сплатили за новими тарифами, а в інших пропонується запровадити мораторій і зменшити тарифи в місті. О.ДОВГИЙ зазначив, що має бути знайдене правильне рішення і визначено відповідне джерело фінансування. Тому він запропонував створити робочу групу, що й було підтримано 100 депутатів Київради при голосуванні.

Фракція БЮТ закликала членів робочої групи завершити вивчення матеріалів щодо зниження тарифів до наступного засідання сесії, тобто 8 жовтня.