Київ. 29 вересня. УНІАН. Фракція “Громадський актив Києва” (ГАК) у Київській міській раді підготувала проект рішення про обов’язкове оприлюднення щорічних звітів усіх політичних сил столиці, що використовують бюджетні кошти, про проведену роботу.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН член ГАК, голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Юрій БОНДАР.

Він разом із керівником Центрального апарату ГАК Валентином БУЦЬКОМ оприлюднив річний звіт про діяльність ГАК у Київраді та у районних радах столиці, підкресливши, що ці доповіді уже стали традиційними.

Відео дня

“Лідер нашої фракції Олександр ПАБАТ надав проект рішення у Київраду для того, щоб такі звіти були не тільки у нашій фракції, але і своєчасно кожного року звітували усі політичні фракції, які користуються і бюджетними коштами, і давали якісь обіцянки”, - сказав Ю.БОНДАР.

ГАК у Київраді представлений 8 депутатами, у райрадах столиці – 26.

Як ідеться у звіті, протягом року депутати від ГАК розробили і запропонували до розгляду Київраді 67 проектів рішень.

“Ця цифра є найкращим свідченням плідної роботи наших депутатів у Київраді”, - заявив Ю.БУЦЬКО.

Водночас учасники прес-конференції не змогли конкретизувати, скільки з цих проектів прийнято, пояснивши, що частина перебуває, зокрема, на доопрацюванні. Також вони наголосили на тривалому процесі проходження документів у комісіях Київради. Але, за даними Ю.БОНДАРЯ, уже прийнято близько 30 проектів.

Важливою частиною роботи депутатів від ГАК Ю.БУЦЬКО назвав виїзну роботу, депутатські прийоми та роботу зі зверненнями киян. Так, за його інформацією, за останній рік депутати провели 252 прийоми та 49 виїзних зустрічей, 507 киян отримали відповіді на свої листи і звернення. Крім того, на виконання доручень громадян депутатами ГАК було направлено 81 депутатський запит та 227 депутатських звернень до керівництва міста та органів державної влади.

За словами Ю.БУЦЬКА, депутати від ГАК сформували пакет соціальних програм, згідно з якими протягом звітного періоду було, зокрема, побудовано 18 дитячих майданчиків у всіх районах Києва, і будівництво триває. Також проведено 34 ремонти під’їздів житлових будинків та ремонти у дитячих садках, школах, підліткових клубах тощо.

“Загалом на потреби киян, на виконання соціальних програм протягом звітного періоду депутатами фракції ГАК у Київраді 6-го скликання було спрямовано понад 3,5 млн. грн.”, - поінформував Ю.БУЦЬКО.

На прес-конференції Ю.БОНДАР також повідомив, що ГАК підтримує кампанію О.ПАБАТА, яка проводиться на загальноукраїнському рівні: “Якщо молода, перспективна людина зростає, ставить собі завдання на кожному кроці все більше і більше, то це не може не радувати. Ми вважаємо, що Олександр ПАБАТ росте як політик. І те, що він робить у “Народній армії порятунку”, на наш погляд, - продовження ідей, принципів ГАКу, які ми впровадили, опрацьовували у Києві. Там трошки розширена ідеологія, але вона ні в чому не конкурує з тим, що ми робимо у Києві”, - сказав Ю.БОНДАР.

Як повідомляв УНІАН, депутат Київради, лідер фракції "Громадський актив Києва" є ініціатором створення громадської організації "Народна армія порятунку".