Київ. 23 вересня. УНІАН. Президент США Барак ОБАМА не зустрічався з Президентом Віктором ЮЩЕНКОМ у Нью-Йорку під час роботи 64-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, щоб уникнути закидів про підтримку одного з кандидатів у президенти України.

Таку думку на прес-конференції в УНІАН висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим КАРАСЬОВ, відповідаючи на запитання журналістів.

"Очевидно Б.ОБАМА не хоче сьогодні зустрічей з будь-яким кандидатом у президенти України, а Президент (В.ЮЩЕНКО - УНІАН) є реальним претендентом на цю посаду”, - сказав В.КАРАСЬОВ. Він також припустив, що однією з причин є бажання американського президента уникнути закидів щодо втручання у внутрішні справи України, тим більше, за словами політолога, що зараз Б.ОБАМА прагне політики компромісів на міжнародній арені.

Відео дня

У зв’язку з чим, вважає В.КАРАСЬОВ, говорити про якісь позитивні чи негативні наслідки для України того, що зустріч лідерів двох держав не відбулась, не варто. Б.ОБАМА, зауважив він, своє слово сказав (стосовно відмови від намірів встановити систему ПРО в Європі - УНІАН), але це не означає відмову підтримувати Україну. Просто сьогодні, додав він, для США ключовими є такі проблемні регіони, як Афганістан, Іран та Близький Схід.

Крім того, зауважив В.КАРАСЬОВ, щоб зустріч президентів України та США була продуктивною, потрібне її відповідне наповнення. Тобто, до неї необхідно готуватись завчасно, визначати проблематику та коло питань для обговорення.