Київ. 18 вересня. УНІАН. Понад 62% українців підтримують необхідність внесення змін до Конституції.

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій РУБАН, коментуючи результати соціологічного опитування, яке проводилось очолюваною ним установою з 8 по 12 вересня.

За словами Ю.РУБАНА, водночас 14,7% опитаних висловилися проти внесення змін до Основного Закону.

Відео дня

Разом з тим, 65,4% респондентів вважають, що конституційні зміни необхідні для наведення порядку в Україні, 16% не погоджуються з цією тезою.

Крім того, 61,6% українців виступають за внесення змін до Конституції до президентських виборів, а 17,8% не підтримують цю ідею.

Натомість, як показало опитування, лише 9,9% респондентів добре ознайомлені з проектом нової Конституції, запропонованим Президентом, 43,1% чули про його існування, але не ознайомлювалися з текстом документу, 34,7% респондентів нічого про нього не знають і 12,3% сказали, що їх ця тема не цікавить.

Коментуючи ці результати опитування, Ю.РУБАН зазначив, що "переважна більшість громадян виступає за наведення порядку шляхом конституційних змін і підтримує ключові положення проекту Конституції Президента України".

Опитування проводилось Національним інститутом стратегічних досліджень з 8 по 12 вересня. За цей період інститут за квотною вибіркою опитав 2010 респондентів у всіх областях України, АР Крим, м.Києві. Похибка вибірки становить 2,2%.