Ідея до Києва доведе. Якою вона повинна бути, щоб заради неї п’ятеро жінок вирушили з Донецька, Львова, Одеси, Харкова та Дніпропетровська пішки до Києва? Заради життя без раку та турботи про здоров’я жінок вони пройдуть сотні кілометрів, щоб приєднатися до 5-ї ювілейної благодійної акції «Один день пішки заради життя», організатором якої є Благодійний Фонд «Здоров’я жінки та планування сім’ї» за підтримки компанії AVON, компанії №1 для жінок. Захід підтримують зірки української естради.

Обізнаність – найкращий захист!

24-річна Вікторія Тищенко, 22-річна Мар’яна Павлик, 18-річна Олена Большакова, 57-річна Олена Зуб та 34-річна Марина Рева вирушили з Донецька, Львова, Одеси, Харкова та Дніпропетровська пішки до Києва. Вони вже подолали частину своїх маршрутів.

Відео дня

Взяти участь у акції «Один день пішки заради життя» жінкам запропонували Благодійний Фонд «Здоров’я жінки та планування сім’ї» та партнер акції компанія AVON. Таким чином організатори сподіваються привернути увагу та переконати українських жінок у необхідності проходження профілактичних оглядів та здорового способу життя.  

Усі учасниці різні за віком, родом занять, фахом, освітою, світоглядом, але їх об’єднує здоровий спосіб життя, захоплення пішим туризмом та небайдужість до світу навколо. Саме відповідальність за власне здоров’я та свою родину, бажання достукатися до свідомості кожної української жінки спонукали їх взяти участь в акції «Один день пішки заради життя».

Кожна з жінок іде заради певної близької саме їй ідеї, та разом усі п’ятеро йдуть заради життя без раку.

Усі 5 учасниць мають досвід у пішому туризмі, вони свідомо обрали такий спосіб щоб привернути увагу жінок до свого здоров’я. Своїм прикладом ці жінки також закликають до Національної підтримки здорового способу життя. Міжнародна агенція з досліджень раку оприлюднила дані, що свідчать: надмірна вага та брак фізичної активності є основними причинами розвитку раку молочної залози у 25-33% випадків. Щоденне виконання фізичних вправ упродовж 30-60 хвилин дозволяє знизити ризик захворювання на рак молочної залози на 30%.

Тільки разом ми можемо змінити ситуацію із захворюваністю на рак молочної залози в Україні, якщо переконаємо жінок у необхідності дотримання здорового способу життя, а також звернення жінок до програм ранньої діагностики. Невже ми настільки готові терпіти біль і страждання, що не звертаємося до лікарів вчасно, а лише на занедбаних стадіях, коли врятувати життя важко. Невже тільки шокуюча статистика захворюваності та смертності від раку молочної залози може вплинути на свідомість? У 2008 році в Україні діагностовано 16300 випадків раку молочної залози, 7500 жінок померли від хвороби. Який ще приклад повинен переконати жінок турбуватися про здоров’я? Нехай він буде позитивний, сповнений надії та здоров’я.

Таким прикладом має стати марафон п’яти  українок до Києва та 5-ювілейний благодійний похід «Один день пішки заради життя», старт якого відбудеться на столичному Майдані Незалежності 26 вересня 2009 року о 14.00.

Важливо, що такі акції у 50 країнах світу підтримують відомі люди та лідери громадської думки. В Україні до 5-го ювілейного Походу «Один день пішки заради життя» приєдналися зірки: Альона Вінницька, Віталій Козловський, гурт «С.К.А.Й.», Гайтана, гурт «Dazzle Dreams». Вони закликають підтримати ідею турботи про здоров’я жінок та 26 вересня приєднатися до акції, в рамках якої на Майдані Незалежності у Києві за їх участі відбудеться святковий гала-концерт.

Організатори намагаються зробити цей захід помітним та яскравим заради здоров’я жінок України, заради надії, заради життя. Приєднуйтесь! Вам є заради кого прийти!

Партнери акції та благодійної програми «Разом проти раку молочної залози»:

Генеральний телевізійний партнер – OTV-Music.

Інформаційні партнери: «Лиза», жіночий інтернет-портал IVONA.

Глобальний партнер – Reebok.

КОНТАКТИ:

БФ «Здоров’я жінки і планування сім’ї»

 e-mail: womenhealth@mail.ru

 тел: 8-044- 596- 50-99

ДП «Ейвон Косметікс Юкрейн»

e-mail: Victoria.Kharchenko@avon.com

    тел: 8- 044- 230 - 36 - 74, 8-050-334-15-09

ДП «Ейвон Косметікс Юкрейн»

e-mail: Nataliya.Korolyuk@avon.com

    тел: 8-044-230 – 36 – 00 *1441, 8-050-351-44-92