Київ. 15 вересня. УНІАН. Компанія «НС ЛТД», дистриб`ютор напоїв і продуктів харчування (Харків), вимагає визнати недійсною в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торговельно-промисловій палаті України операцію з купівлі корпоративних прав «МД Ритейл», що належала компанії «Мідланд груп».

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила директор компанії «НС ЛТД» Світлана СТОРОЖЕНКО.

За її словами, в грудні 2008 року «НС ЛТД» придбала 99,97% статутного фонду ТОВ «МД Ритейл» за 2 млн. 549 тис. грн, при цьому компанії перейшли основні засоби і торгове устаткування.

Відео дня

За інформацією правозахисника Олександра КАРЯКИ, «Мідланд груп» подала позов до «НС ЛТД» у Господарський суд Харківської області, в якому вимагає виконання зобов`язань за договором купівлі-продажу в повному обсязі.

У той же час, С.СТОРОЖЕНКО повідомила, що в липні компанія подала зустрічний позов про визнання операції купівлі-продажу недійсною до Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торговельно-промисловій палаті України.

За словами С.СТОРОЖЕНКО, компанія має намір одержати відшкодування вкладених інвестицій (2,5 млн. грн.), а також 5 млн. грн. заборгованості, підтверджені балансом, які вона погасила перед постачальниками.

Директор компанії додала, що всі договори оренди на приміщення, в яких знаходилися магазини «МД Ритейл», компанія розірвала.