Київ. 15 вересня. УНІАН. Бориспільська митниця порушила кримінальну справу відносно громадянина Швейцарії за контрабанду годинників вартістю півмільйона гривень.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Державної митної служби України, чотири чоловічих годинники престижної швейцарської марки Bovet та ланки до годинникових браслетів намагався приховати від митного контролю громадянин Швейцарії, який наприкінці липня відлітав до Франкфурта з міжнародного аеропорту „Бориспіль”. Пасажир не заповнював митної декларації, оскільки обрав проходження митного контролю за спрощеною схемою — у режимі „зеленого коридору”, та не повідомляв інспектора митниці про наявність у нього речей, що потребують декларування.

Натомість, громадянин поклав годинники та ланки браслетів у кишені піджака та в бокові кишені портфеля. Подібний спосіб переміщення, відповідно до чинного законодавства, вважається таким, що утруднює виявлення предметів, відзначили в Держмитслужбі.

Відео дня

Після того, як митники виявили незадекларовані часові механізми, один годинник чоловіку було повернуто, як особисту річ, решту ж митники вилучили за протоколом та передали на експертизу. Експерти встановили, що корпуси годинників та ланки виготовлені із золота 750 проби, а один годинник навіть оздоблений 107 вставками з діамантів. Згідно з висновком Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи загальна ринкова вартість вилучених предметів може становити 540 тис. грн.

Наразі відносно громадянина Швейцарії Бориспільська митниця порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15 та ч.1 ст. 201 „Контрабанда” Кримінального кодексу України.

“BOVET 1822” заснував один із синів звичайного англійського годинникаря Едуард Буве. Ця фірма на сьогоднішній день є однією з найпрестижніших у світі. Вартість одного годинника цієї марки може коливатись від 50 тисяч до 300 тисяч доларів США.