Київ. 15 вересня. УНІАН. Політик, екс-голова Національного банку України (2002-2004 рр.) Сергій ТІГІПКО презентував свою книгу «Україна: Проект розвитку».

Виступаючи сьогодні на прес-конференції в УНІАН з нагоди презентації книги, С.ТІГІПКО зазначив, що виклав у книзі проект розвитку України, як у політичному, так і в економічному плані.

Книга написана російською мовою, за місяць планується видати тираж українською мовою. «З 18 вересня почнеться масовий продаж книги», - повідомив політик. Тираж – 6 тис. екземплярів.

Відео дня

«Коли повертався у політику, то почав зустрічатися з експертами, хотів глибоко розуміти проблемні питання, хотів розбиратися, в якій ситуації зараз знаходиться країна», - розповів С.ТІГІПКО про те, як зародилася ідея написання книги.

В економічній частині книги автор наголошує на необхідності розвитку ринкової економіки: «З 2000 року ми практично не робимо ніяких ринкових змін. Ми жодної ринкової реформи не довели до кінця». Також політик упевнений у необхідності продовжити впроваджувати пенсійну, адміністративну реформи. На думку С.ТІГІПКА, реформ потребують сфери охорони здоров`я і система освіти, енергетика, зв`язок і т.д.

У той же час, вважає С.ТІГІПКО, криза є часом, призначеним для реформ, що, у свою чергу, вимагатиме централізації української влади. «Чим більше заглиблюється криза, тим більше людей виступатиме за централізацію влади», - зазначив політик.