Київ. 10 вересня. УНІАН. Юристи засуджують практику окремих ЗМІ передчасно робити висновки щодо участі і провини так званих VIP-персон чи їх дітей у різного роду інцидентах, зокрема ДТП.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив адвокат та директор ТОВ “Юридична фірма “Кравцов та Партнери” Віктор КРАВЦОВ.

Свою тезу він проілюстрував випадком із своїми довірителями, який стався 2 грудня 2008 року у Рівному. За словами В.КРАВЦОВА, через “негативну і неправдиву” інформацію свідка ДТП, яка в інтерв’ю представникам телеканалів і газет заявила, що бачила, як “з дверцят автомобіля-учасника виходив син депутата V скликання Василя БЕРТАША - Мирослав”, відносно його довірителів - батька і сина БЕРТАШІВ – почалася “несправедлива кампанія”, яка набула резонансу у ЗМІ.

Відео дня

Натомість, наголосив В.КРАВЦОВ, слідство встановило, що “Мирослав БЕРТАШ до ДТП не причетний і не був за кермом автомобіля-учасника вищезгаданої дорожньо-транспортної пригоди”. При цьому адвокат продемонстрував відповідну постанову місцевого органу МВС, якою кримінальна справа, що була порушена відносно водія автомобіля, була закрита. Тож, за словами В.КРАВЦОВА, “на цей раз син-мажор у ДТП не винен”.

В цьому контексті адвокат наголосив, що засуджує практику деяких ЗМІ “в гонитві за рейтингами піаритися за рахунок передчасних звинувачень”.