Київ. 10 вересня. УНІАН. Одне зі столичних комунальних підприємств на виконання відповідного рішення Київської міської ради виселяє із спірного приміщення в Святошинському районі столиці відразу два підприємства, що володіють першочерговим правом його оренди або викупу.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявила Алла ДРОНЬ, в.о. голови правління - генеральний директор одного з підприємств - ЗАТ «Преспектива».

За її словами, на приміщення двоповерхової будівлі по вулиці Гната Юри на Борщагівському масиві Святошинського району Києва претендують три сторони: два підприємства - першочергові правонаступники на оренду і викуп приміщень вказаної будівлі як орендарі цих приміщень – ЗАТ «Перспектива» (кондитерський цех) і СПД Римарьов М.Ф. (меблевий цех), а також одне із спеціалізованих столичних комунальних підприємств, на баланс якого свого часу було переведено вказану будівлю.

Відео дня

А.ДРОНЬ підкреслила, що ЗАТ «Перспектива», яке орендувало перший поверх будівлі, завчасно, до закінчення терміну договору оренди подало в Головне управління комунальної власності КМДА всі необхідні документи на його переоформлення, проте дістало «безпідставну відмову». Коли майновий спір у червні ц.р. розглядався вже у Вищому господарському суді, з`ясувалося, що в серпні 2008 р. Київрада прийняла рішення про передачу спірної будівлі одній із страхових компаній.

«Представники комунального підприємства в суді заявили, що ця страхова компанія виграла конкурс. Незважаючи на те, що ми є користувачами цього приміщення і маємо першочергове право на його викуп поза всякими конкурсами, нас навіть не поінформували про проведення цього конкурсу», - сказала А.ДРОНЬ.

В аналогічній ситуації, за словами директора СПД Римарьова М.Ф. Миколи РИМАРЬОВА, опинилося і його підприємство, що орендувало раніше другий поверх спірної будівлі. Більше того, управління комунального майна відмовило підприємцеві в праві приватизації приміщень, на які останній претендував. «Я борюся з управлінням з 2005 року, вже 4 роки. Під будь-яким приводом мені відмовляють. Ведеться даремне листування, макулатури накопичилася багато, рішення судів не виконуються, право приватизації не підписується, оренда не продовжується», - додав М.РИМАРЬОВ.

За словами учасників прес-конференції, сьогодні майновий спір розглядається в судах різних інстанцій, і одним із судів цього року прийняте рішення про виселення підприємств. За словами підприємців, виконання цього рішення спричинить великі збитки підприємствам, оскільки доведеться демонтувати обладнання виробничих цехів, яке перевстановленню не підлягає. «Виконавча служба дала нам термін до 10 вересня залишити приміщення, незважаючи на те, що наш спір лежить на розгляді в судах, і ми ще не використали всі можливості відстояти наші права на ці приміщення», - підсумувала А.ДРОНЬ.