Київ. 10 вересня. УНІАН. Народний депутат України, голова парламентського Комітету з питань безпеки і оборони Анатолій ГРИЦЕНКО не вбачає загрози для України в ухваленні Держдумою Росії закону про використання збройних сил за кордоном для захисту своїх громадян.

Про це А.ГРИЦЕНКО заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Говорити, що це - небезпека для України, я так не думаю. Небезпека від того, що немає порозуміння між політиками і державами... Я підтримую цей закон, якщо він буде прийнятий", - сказав А.ГРИЦЕНКО.

Відео дня

При цьому він звернув увагу на той факт, що аналогічні нормативні акти існують у багатьох країнах світу, зокрема, у США. Крім того, А.ГРИЦЕНКО зазначив, що рішення про використання Збройних сил прийматиме не одноосібно "під настрій" Президент Росії, а таке питання виноситиметься на обговорення Ради федерації Федеральних зборів РФ.

Водночас А.ГРИЦЕНКО закликав не розцінювати вчорашній указ Президента України, яким доручено здійснити інспекційну перевірку організації територіальної оборони України, як відповідь на схвалення в першому читанні Держдумою РФ вказаного закону. Він нагадав, що укази глави держави готуються не один тиждень, тому цей указ "просто співпав у часі".