Київ. 8 вересня. УНІАН. Директор Інституту глобальних стратегій Вадим КАРАСЬОВ вважає, що ініціатива розпуску Верховної Ради є доцільною, лише якщо її наслідком може стати відставка прем’єр-міністра.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами політолога, на сьогодні можливим варіантом є тільки саморозпуск парламентської коаліції шляхом виходу з неї однієї або кількох депутатських фракцій.

Відео дня

Якщо фракції ухвалять таке рішення і коаліція припинить своє існування, зазначив він, то результатом цього має стати складення повноважень урядом.

За словами В.КАРАСЬОВА, після цього у конституційні строки має бути сформована нова коаліція, яка має сформувати новий Кабінет міністрів.

Разом з тим, він припустив, що у разі такого розвитку подій Верховна Рада може продовжити працювати і в режимі ситуативної коаліції.

Враховуючи конституційну норму про те, що після складення повноважень Кабінет міністрів продовжує виконувати свої обов’язки до початку роботи новосформованого уряду, політолог зазначив, що “якщо розпуск Верховної Ради не призведе до відставки прем’єр-міністра, то такий крок є недоцільним”.