Київ. 3 вересня. УНІАН. Блок Юлії Тимошенко 17 вересня під стінами КМДА проведе мітинг-протест проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у столиці.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив народний депутат, голова ради БЮТ у Києві Анатолій СЕМИНОГА.

Він нагадав, що раніше БЮТ виступив з ініціативою щодо встановлення мораторію на підвищення тарифів і наполягатиме, щоб це питання розглядалося 17 вересня на сесії Київради.

Відео дня

А.СЕМИНОГА нагадав, що діє постанова Кабінету міністрів України від 20 травня 2009 р. №529, згідно з якою тарифи на житлово-комунальні послуги розраховуються окремо по кожному будинку, залежно від запланованих кількісних показників фактичного надання послуг. При цьому, такий розрахунок постачальник має довести до відома власників житла шляхом проведення громадських слухань щодо кожного будинку.

«Натомість жодних громадських слухань київська влада не проводила, про це навіть мови не було. ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ знову відверто продемонстрував свою байдужість не лише до законів України, але й своє ставлення до киян», - наголосив А.СЕМИНОГА.

Він також зауважив, що розпорядження голови КМДА Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО щодо підвищення тарифів видані з перевищенням повноважень. Зокрема, за словами А.СЕМИНОГИ, Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ порушив закони «Про житлово-комунальні послуги» та «Про ціни і ціноутворення». Останній забороняє будь-яке підвищення тарифів, якщо існує заборгованість з виплати заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат.

За його словами, ініціативу провести громадські слухання щодо нових тарифів на комунальні послуги взяв на себе БЮТ, і 1 серпня ці слухання відбулися. За словами депутата, з 1 серпня зібрано 500 тис. підписів киян, які виступають проти підвищення тарифів.

А.СЕМИНОГА наголосив, що 17 вересня усі ці підписи буде передано Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ, аби він нарешті почав рахуватися з думкою киян.

Народний депутат також висловив сподівання, що депутати Київради підтримають ухвалення рішення про введення мораторію.