Київ. 31 серпня. УНІАН. Коаліція антикорупційних організацій Громадського суду України розробила проект створення Центру єднання слов’янських культур.

Про це сьогодні повідомив на прес-конференції в УНІАН голова Коаліції антикорупційних організацій Громадського суду України (КАО ГСУ) Анатолій МІСЯЦЬ.

За його словами, проект створення такого центру затверджений губернаторами Росії, керівниками областей України та Білорусі, урядами дружніх неслов’янських країн.

Відео дня

“Міжрегіональна мережа дієвих патріотичних центрів, які будуть діяти за досконально розробленими коаліцією програмами і технологіями, дозволить невеликою кількістю щиро налаштованих людей ефективно використовувати економічні, культурні, спортивні, туристичні можливості свого регіону та, відповідно, вибирати кращі інвестиційні, економічні та соціальні пропозиції з інших регіонів”, - сказав А.МІСЯЦЬ.

За його словами, цей проект дасть можливість “у межах своїх держав, своїх бюджетів, не торкаючись суверенітетів, кратно збільшити можливості товарообігу, культурного, туристичного обміну”.

А.МІСЯЦЬ також повідомив, що КАО ГСУ направила звернення до Президента України, Президента РФ та голови Держдуми РФ з проханням підтримати створення Центру єднання слов’янських культур.

За словами члена ради ГО “Інформаційний банк “Київська Русь” Ірини БРОНІНОЇ, для того, щоб “відкрити очі” керівникам Росії і встановити документальну істину про те, що Україна і Росія не є ворогами, КАО ГСУ провела незалежне соціально-економічне дослідження в різних регіонах Росії. Для цього у Росію було відправлено волонтерів, які провели опитування щодо ставлення росіян до України. Результати дослідження засвідчили, що 95% респондентів виступають за розбудову дружніх відносин з Україною, 5% - байдуже. “Нами не було встановлено тих, хто ставився б вороже до України”, - сказала І.БРОНІНА.