Київ. 27 серпня. УНІАН. За ініціативи Української греко-католицької церкви та під патронатом її глави блаженнішого Любомира (ГУЗАРА) з 7 по 22 вересня в 13 містах України пройдуть благодійні концерти популярної музики “З вірою і любов’ю”.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив режисер-постановник пісенного собору Сергій АРХИПЧУК.

Він нагадав, що академічні концерти, об’єднані такою ж назвою, з великим успіхом пройшли в травні ц.р. За інформацією С.АРХИПЧУКА, другий тур концертів охопить міста у 6 областях України: Волинській, Рівненській, Чернівецькій, Тернопільській, Івано-Франківській та Львівській.

Відео дня

Присутній на прес-конференції блаженніший ЛЮБОМИР (ГУЗАР) переконаний, що ці концерти є “ліками на всі хвороби” сучасного суспільства, тому є намір охопити ними якнайбільше вікових груп населення та людей різних вірувань. Зокрема, якщо концерти суто класичної академічної музики відвідували здебільшого люди старшого віку, то передбачається, що на концерти у вересні завітає “молодша публіка”, з огляду не тільки на вік, а й молодість духу. Планується організувати в майбутньому і дитячі концерти.

“Ми переконались, що ті концерти, які були у травні, що така музика в формі таких концертів має дуже благородний, заспокоюючий характер на людей. Люди сприймали це як бальзам на їх душі. І мені це здається надзвичайно важливим сьогодні особливо, коли ми живемо в такій ситуації – в період кризи економічної та інших проблем, що з тим зв’язані, і напередодні політичного сезону, де створюється метушня, неспокій...”, - зазначив глава УГКЦ.

За його словами, за допомогою цих концертів є спроба представити людям певний “заспокоюючий бальзам для душі”.

“Щоб в тій метушні вони могли ввійти в себе і відчути внутрішній спокій, внутрішнє задоволення, внутрішнє відчуття себе самих, яке повинне надати не тільки велике задоволення, а й момент духовного відпочинку і духовного підйому”, - це, за його словами, “основна думка” щодо того, чого хоче досягнути УГКЦ.

Як повідомив С.АРХИПЧУК, у концертах візьмуть участь відомі гурти, зокрема, “Піккардійська терція”, “Друга ріка”, “СКАЙ”, “Гудімов”, а також виконавці: Тарас ПЕТРИНЕНКО, Тетяна ГОРОБЕЦЬ, лідер гурту “Мандри” ФОМА, Ігор МІРОШНИЧЕНКО. За його інформацією, гурт “Горгішелі” спеціально пише псалом, який представить на цих концертах. Ведучою концертів буде відома актриса телеведуча Ольга СУМСЬКА, яка також читатиме на концертах вірші.

Потрапити на концерт можна буде за запрошеннями, які розповсюджуватимуться передовсім у парафіях УГКЦ та молодіжних, громадських організаціях і спільнотах. Кожне таке запрошення передбачатиме певну суму внеску на підтримку церкви – від 20 до 50 грн.

Як зазначалось на прес-конференції, зібрані на весняних та нинішніх концертах кошти підуть на завершення будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Під час академічних концертів у травні було зібрано близько 800 тис. грн.