Київ. 26 серпня. УНІАН. Голова правління Комітету виборців України Олександр ЧЕРНЕНКО не виключає, що після всенародного обговорення проекту Конституції Президента буде намагання провести референдум.

Таку дуку він висловив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

О.ЧЕРНЕНКО зауважив, що проведення всенародного обговорення, скоріш за все, є лише першим кроком команди нинішнього глави держави. ”Очевидно, ініціатори цього обговорення не виключають проведення референдуму як наступного кроку”, - сказав голова правління КВУ. За його словами, під час обговорення буде з’ясовано як сприймаються чи не сприймаються окремі положення проекту Конституції, запропонованого В.ЮЩЕНКОМ. “Очевидно, чи в цілому вся Конституція чи окремі її положення будуть винесені на референдум”, - додав він. В той же час, зауважив О.ЧЕРНЕНКО, закон щодо проведення референдуму є настільки недосконалим, що його навіть не те що одночасно з першим туром виборів Президента (17 січня 2010 року - УНІАН) неможливо провести, а в будь-який інший день проблематично провести”, - наголосив він. При цьому він не виключив, що такий референдум можливо провести, якщо на те буде згода політичних сил та внесені відповідні зміни до чинного законодавства.

Відео дня

О.ЧЕРНЕНКО також не виключив, що ряд політичних сил не долучаться до процесу обговорення, лише через те, що ця ініціатива виходила від нинішнього глави держави. “В цьому питанні деякі будуть керуватися ти – головне не що запропонували, а хто запропонував...На жаль, я думаю, що крупні політики вони проігнорують цей процес”, - додав він.