Київ. 26 серпня. УНІАН. Партія малого і середнього бізнесу підтримує зміни до Конституції України, запропоновані Президентом Віктором ЮЩЕНКОМ.

Про це заявив голова партії Ярослав МІСЯЦЬ сьогодні на прес-конференції в УНІАН .

За його словами, у даних змінах враховуються проблеми, з якими на сьогодні стикаються підприємці, зокрема, бездіяльність влади, нездатність українського законодавства надати їм судновий захист, корумпованість державних контролюючих органів.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 31 березня ц.р. Президент В.ЮЩЕНКО передав голові Верховної Ради Володимиру ЛИТВИНУ проект нової Конституції і попросив розглянути його у парламенті як невідкладний.

У проекті Конституції глава держави, серед іншого, пропонує назвати парламент Національними Зборами України, які складатимуться з Палати депутатів і Сенату, створити інститути народної законодавчої ініціативи, а також інститут місцевої ініціативи.

Крім того, В.ЮЩЕНКО пропонує заборонити одночасне проведення виборів глави держави, народних депутатів і до органів місцевого самоврядування, а також встановити новий адміністративно-територіальний устрій і нові принципи місцевого самоврядування.

25 серпня цього року Президент України підписав Указ «Про винесення на всеукраїнське обговорення проекту Закону України “Про внесення змін до Конституції України”».