Київ. 20 серпня. УНІАН. Більшість жителів Києва, Львова і Сімферополя пов’язують звернення Президента Російської Федерації Дмитра МЕДВЕДЄВА до Президента України Віктора ЮЩЕНКА з початком виборчої кампанії в Україні.

Про це повідомив заступник директора дослідницького центру “Імідж-Контроль” Володимир КУСТОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН, презентуючи соціологічне експрес-опитування жителів Києва, Львова і Сімферополя.

Так, у Києві пов’язують заяву Д.МЕДВЕДЄВА з початком президентської кампанії в Україні 58,9% опитаних, у Сімферополі - 44,5%, у Львові – 64,2%.

Відео дня

Крім того, дослідницький центр запропонував жителям трьох міст за п’ятибальною шкалою оцінити звернення Президента Росії. У Києві та Львові Д.МЕДВЕДЄВУ поставили «двійки», а у Сімферополі він отримав “четвірку”. “Так що в школі Д.МЕЛВЕДЄВ отримав би двійку”, - сказав В.КУСТОВ.

Оцінюючи окремі претензії Президента Росії до свого українського колеги, жителі Києва, Львова і Сімферополя давали приблизно такі самі оцінки.

Зокрема, оцінюючи претензію до України щодо продажу зброї Грузії, кияни і львів’яни поставили трохи більше 2,5 балів, у Сімферополі Президент РФ отримав 3,8.

Претензія Д.МЕДВЕДЄВА щодо викривлення подій Великої Вітчизняної війни у Києві отримала 2,8 бали, у Сімферополі – 4,2, у Львові – 2,2.

Претензія щодо статусу перебування в Севастополі Чорноморського флоту РФ у Києві дістала 2,8 бали, у Сімферополі - 4, у Львові - 2 бали.

Претензія щодо проблем російської мови: Київ дав 3,2 бали, Сімферополь - 4,2, Львів - 1,8.

Претензія щодо можливості вступу України до НАТО: у Києві – 3,2 бали, у Сімферополі – 3,8, у Львові – 2,3.

Вуличне експрес-опитування проводилось 16 серпня 2009 року. Було опитано 3 тисячі респондентів (по одній тисячі осію у кожному місті) за спрощеною вибіркою – стать, вік, район міста. Похибка не перевищує 3,3%.