Київ. 19 серпня. УНІАН. Керівництво Першого національного виноробного холдингу (ПНВХ), який входить до складу корпорації «Логос» (Дніпропетровськ), заявляє, що директор ВАТ «АПФ Таврія», що також входить у корпорацію, рятує своє крісло.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявив виконавчий директор ПНВХ Андрій СТРІЛЕЦЬ.

За його словами, директор ВАТ «АПФ Таврія» Олександр СИДОРЕНКО в момент кризи «перестав бути адекватним менеджером», тому керівництво компанії не планувало продовжувати з ним контракт, який закінчується у вересні ц.р.

Відео дня

«Про неефективне управління свідчить той факт, що за перші півроку 2009 ринок коньяку в Україні впав на 18,5%, а продажі «Таврії» – на 20%. Тому ми запропонували О.СИДОРЕНКУ почесну посаду в Раді директорів підприємства, а оперативне управління - передати до рук сильнішого менеджера», - сказав А.СТРІЛЕЦЬ.

За його словами, О.СИДОРЕНКО не погодився на цю пропозицію і звинуватив президента корпорації «Логос» Валерія ШАМОТІЯ в тому, що він довів «Таврію» до банкрутства. А.СТРІЛЕЦЬ спростував ці звинувачення.

За його словами, з 24 липня ц.р. президента корпорації “Логос” і мажоритарного акціонера В.ШАМОТІЯ не пускають на ВАТ “АПФ Таврія”.

Довідка УНІАН. Перший національний виноробний холдинг (ПНВХ), який входить до складу корпорації «Логос» (Дніпропетровськ), як керуюча структура, об`єднує ТОВ "Інкерманський завод марочних вин" (Севастополь, АР Крим, лідер ринку в Україні з часткою в 11%), Агропромислова фірма «Таврія» (Нова Каховка, Херсонська обл., лідер ринку 2008 року з часткою в 25%, у 2009 – 22,3% ), а також первинні бази виноробства: ТОВ "Качинський+" (АР Крим, Севастопольська зона виноробства) і ЗАСТ «Чорноморець» (АР Крим, Бахчисарайський р-н), радгосп-завод ім. Поліни Осипенко. Загальна площа виноградників холдингу становить понад 4 тис. га.

Перший національний виноробний холдинг є власником торгових марок INKERMAN, «Таврія», «Георгіївський Кавалер», «ALeXX». З 2005 року ПНВХ є ексклюзивним постачальником продукції Remy Cointreau в Україні (коньяки «Remy Martin», лікери «Cointreau», шампанське «Piper-Heidsieck», бренді «Metaxa», з 2009 р. – шампанське Piper-Heidsieck).