Київ. 18 серпня. УНІАН. 18-23 серпня у київському Палаці спорту відбудеться Чемпіонат Європи зі спортивного покеру Pokerstars EPT Kyiv Sports Poker Championship.

Про це повідомили на прес-конференції в агентстві УНІАН організатори чемпіонату.

Генеральний директор Європейського покерного турніру Джон ДАСІ зауважив, що європейські змагання зі спортивного покеру вперше пройдуть в Україні після внесення покеру у перелік неолімпійських видів спорту. Серед учасників чемпіонату - 500 найкращих спортсменів-покеристів з різних країн, які виборюватимуть почесне звання - Чемпіон Європи. “Ми бачимо, як популярність покеру в Європі зростає. Ми абсолютно впевнені у тому, що в Україні покер так само буде розвиватися”, - сказав він.

Відео дня

На запитання, з якої причини проведення чемпіонату було перенесено з Москви до Києва, Дж.ДАСІ відповів: “Міністерство спорту Росії вирішило, що єдиною можливістю побороти казино є заборонити покер і викреслити його з видів спорту. Тому ми перенесли Європейський покерний турнір до Києва”.

Чемпіонат висвітлюватимуть близько 200 журналістів.

Організатори чемпіонату повідомили, що сьогодні об 11.30 у Палаці спорту відбудеться урочисте відкриття шостого сезону серії турнірів Evropean Poker Tour.

23 серпня буде фінальним днем змагання. Зйомки фінальної стадії турніру буде проведено світовим лідером у виробництві спортивних програм - компанією Sunset&Vine.

Організаторами київського етапу виступили керівництво Evropean Poker Tour, Федерація покеру України та офіційний спонсор серії Pokerstars.

Виконавчий директор Федерації покеру України Діана ЮРАШ, у свою чергу, зазначила, що 11 червня Україна визнала спортивний покер неолімпійським видом спорту, а вже 18 серпня у Києві стартує Чемпіонат Європи зі спортивного покеру, що свідчить про довіру до України європейської та світової покерної спільноти і про підтримку покеру як виду спорту в Україні.