Київ. 17 серпня. УНІАН. Народний депутат України Анатолій ГРИЦЕНКО наполягає на поверненні до десятирічного терміну навчання в середній школі.

Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН, відповідаючи на запитання журналістів.

“Я наполягатиму на тому, і буду все робити, щоб це відбулося, щоб ми повернулися до десятирічного терміну навчання в середній школі”, - сказав А.ГРИЦЕНКО. Він переконаний, що в Україні дещо поспішили перейняти чийсь досвід, а насправді просто взяли кальку чийогось досвіду, не врахувавши своїх особливостей і не врахувавши негативних наслідків, які від того є.

Відео дня

За його словами, “не повинно бути якогось комплексу меншовартості – у нас серйозна сильна школа і завжди такою була”. Як він зауважив, зараз діти дуже швидко дорослішають і він не може уявити, як юнак у 19 років буде з ранцем ходити до школи, пропускаючи вперед першокласників.

Разом з тим, зазначив А.ГРИЦЕНКО, не потрібно “пробувати впихнути в голову дитини” величезний обсяг знань, який накопичився у світі. “Треба навчити дитину думати і самій знаходити необхідні знання”, - додав він.

У спілкуванні з громадянами, викладачами шкіл та вищих навчальних закладів, розповів народний депутат, він отримав підтвердження того, що це розумна ідея і люди її підтримують.

“Тому абсолютно реально і це треба зробити, десять років, а не дванадцять”, - підкреслив А.ГРИЦЕНКО.