Київ. 13 серпня. УНІАН. Голова Тернопільської обласної ради, голова секретаріату ВО “Свобода” Олексій КАЙДА переконаний, що очолювана ним рада працювала найпродуктивніше серед інших обласних рад. Про це він заявив на прес-конференції в агентстві УНІАН.

За його словами, з березня по серпень проведено 10 пленарних засідань і ухвалено 198 рішень. Він додав, що було ухвалено програму соціально-економічного розвитку області.

О.КАЙДА зазначив, що у серпні склалася “надзвичайно складна ситуація із вивезенням сміття в місті Тернополі”. Він наголосив, що ця ситуація була спричинена бездіяльністю місцевої влади, оскільки питання щодо вивезення сміття з обласного центру не вирішується роками. За його словами, нещодавно ним підписано меморандум з іноземними інвесторами щодо будівництва сміттєпереробного заводу. О.КАЙДА наголосив, що на сьогодні “місто очищене”, а зараз підготовлений тимчасовий полігон для вивезення сміття. “Вся біда в тому, що немає певного розуміння з боку Тернопільської обласної адміністрації з даного питання”, - сказав О.КАЙДА. Він додав, що “сьогодні питання сміття в місті Тернополі переросло в політичну площину, тобто воно перейшло в проекцію на вибори міського голови”. За його словами, “певні сили підливають масло у вогонь”, щоб одержати потім дивіденди на виборах міського голови. Голова Тернопільської облради підкреслив, що на даний час знайдено вихід з ситуації, але проблему треба вирішувати на перспективу.

Відео дня

Голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання "Свобода", голова фракції ВО "Свобода" у Тернопільській обласній раді Олег СИРОТЮК зазначив, що фракція має у раді 50 депутатів, а для ухвалення рішення необхідно голоси не менше 61 депутата ради. За його словами, завдяки тому, що представник "Свободи", якого обрали головою обласної ради, відмовився від усіх надбавок та доплат, службової квартири, проводиться трансляція сесій з тим, щоб тернополяни бачили як працюють їхні депутати.

О.СИРОТЮК підкреслив, що фракцією було проініційовано ухвалення рішення щодо доплат до пенсій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів УПА.

В той же час він підкреслив, що Тернопільська обласна рада не може вплинути на вирішення усіх питань, адже значна частина повноважень належить виконавчій гілці влади, “позиція якої дуже часто йде в розріз із позицією найвищого представницького органу області".

Голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, промислової політики, транспорту та зв’язку, інвестицій, підприємництва, зовнішньої-економічної діяльності Тернопільської облради Сергій НАДАЛ зазначив, що “незважаючи на значну кількість цільових програм фінансування, які були прийняті облрадою, відбувається ручне регулювання однією особою напрямів фінансування, тобто самостійний і неузгоджений вибір програм, на які виділятимуться кошти”. “Як наслідок – із 28 програм жодна не профінансована повністю і лише 8 профінансовано частково”, - додав він. С.НАДАЛ підкреслив, що фракція “Свободи” в облраді вимагає на черговій сесії Тернопільської облради, яка відбудеться 18 серпня, заслухати звіт Тернопільської обласної держадміністрації про фінансування програм, які прийняті обласною радою. Він піддав гострій критиці роботу облдержадміністрації та її керівника Юрія ЧИЖМАРЯ, який є представником партії “Єдиний центр”.