Київ. 12 серпня. УНІАН. Російська влада намагається здобути прихильність українського народу для обрання проросійського Президента України.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив політолог Вадим КАРАСЬОВ.

За його словами, вчорашнє послання Президента Росії Дмитра МЕДВЕДЄВА було адресоване не лише Президенту України Віктору ЮЩЕНКУ, а по суті спрямоване українському народу.

Відео дня

Політолог зазначив, що Президент РФ зробив спробу “відділити погану українську владу від дружнього українського народу”. А відтак, за його словами, “хорошому народу потрібна хороша влада”. “А вона знаходиться зрозуміло де – у Москві”, – сказав В.КАРАСЬОВ, додавши, що це типові прояви постімперського комплексу.

Він наголосив, що таким чином російські керманичі намагаються змінити формат виборів Президента України. За його словами, вони хотіли б перетворити президентські вибори в Україні на “референдум з питання лояльності українців до союзу з Росією”.

За словами В.КАРАСЬОВА, при цьому оцінювати результати цієї процедури, судити її будуть саме у Москві. На думку експерта, Росія намагається фактично змінити політичний курс Української держави, повністю підпорядкувати його собі. “Україна буде або ніяка, або російська”, – сказав політолог.

Він зазначив, що основним завданням російської влади на президентських виборах в Україні є приведення до влади проросійських сил, зокрема, намагання “зробити Партію регіонів ще більш проросійською”. При цьому В.КАРАСЬОВ застеріг усіх кандидатів у президенти, які розраховують перемогти за підтримки Росії, від ейфорії від успіху.

За його словами, такий Президент уже не зможе, як за часів Леоніда КУЧМИ, проводити багатовекторну політику, він не буде самостійним у своїх діях, а буде повністю залежати від позиції Росії.