Київ. 11 серпня. УНІАН. Усі закиди Президента Росії Дмитра МЕДВЕДЄВА на адресу українського керівництва не витримують жодної критики.

Таку думку сьогодні на прес-конференції в УНІАН висловив політолог Олександр ПАЛІЙ.

Він нагадав, що Президент Росії звинуватив Україну в антиросійській політиці. Натомість, за його словами, саме російські військові у Севастополі перевозили містом ракети, наражаючи на серйозну небезпеку його жителів.

Відео дня

При цьому експерт зауважив, що керівництво Чорноморського флоту РФ визнало, що цей факт порушив умови базування ЧФ РФ на території України, однак Президент Росії заявив, що це Україна порушила угоду про базування російського флоту на території України, при цьому не навів жодних аргументів.

Також О.ПАЛІЙ зазначив, що саме Росія втручалась у внутрішні справи України, відкрито підтримуючи одного з кандидатів у президенти України у 2004 році.

Крім того, за його словами, саме Росія проводить масштабну антиукраїнську пропаганду. Експерт зазначив, що внаслідок цього, згідно з результатами соціологічних опитувань, більшість росіян негативно ставиться до українців. Водночас, додав О.ПАЛІЙ, більшість українців до росіян ставляться позитивно.

Як повідомляв УНІАН, у своєму зверненні Д.МЕДВЕДЄВ назвав політику України у роки президентства Віктора ЮЩЕНКА відходом від принципів дружби і партнерства з Росією.