«Лабораторія Касперського», провідний виробник систем захисту від шкідливого і небажаного програмного забезпечення, атак хакерів і спама, презентує нове покоління рішень для захисту домашніх користувачів від інформаційних загроз – Kaspersky Internet Security 2010 і Антивірус Касперського 2010. Нова версія програм втілює нову концепцію захисту - «Територія безпеки».

Щодня в світі з`являються десятки тисяч нових шкідливих програм, кіберзлочинність давно перетворилася на багатомільярдну тіньову індустрію. Впоратися з величезними обсягами шкідливого ПЗ лише за допомогою сигнатурного і евристичного методів захисту більше не є можливим. У такій ситуації необхідно використовувати комплексні засоби захисту від сучасних інформаційних загроз.

У Kaspersky Internet Security 2010 був реалізований принципово новий підхід до захисту, що отримав назву «Територія безпеки». Тепер в системі, що захищається, здійснюється глобальний моніторинг шкідливої активності з метою повного запобігання впливу інформаційних загроз на комп`ютер користувача. Згідно з ідеєю «Території Безпеки», основний акцент у рішенні Kaspersky Internet Security 2010 робиться на запобіганні інфікуванню системи, що є набагато ефективнішим способом захисту, ніж виправлення наслідків зараження. ПК фактично стає справжнім острівцем безпеки в безкрайньому морі мережевих загроз.

Відео дня

Ключова технологія версії 2010 - Sandbox («пісочниця») використовує принципи віртуалізації і створює захищене виділене середовище виконання додатків. Подібна технологія в антивірусних продуктах реалізовується вперше.

За статистикою, різні вразливості в операційній системі і довірених додатках часто стають головною зброєю зловмисників при атаці додатків, що використовують в своїй роботі глобальну мережу Інтернет. Тепер за рахунок функції Safe Run, в основі якої лежить технологія Sandbox, KIS2010 забезпечує ще більший рівень надійності. Safe Run дає користувачам можливість спробувати нове програмне забезпечення в ізольованому середовищі, яке забезпечує захист операційної системи від будь-яких змін.

Функція Safe Run гарантує найзручніший і безпечніший інтернет-серфінг - для перегляду можна використовувати різні веб-браузери, хоча можна запустити і будь-який інший додаток. При цьому «Територія безпеки» KIS2010 забарвлена в зелений колір (для зручності користувача вікна додатків в режимі Safe Run оточені зеленою рамкою), і не має меж - кількість одночасно «захищених» програм не обмежено.

Необхідно відзначити, що концепція «Території безпеки» знайшла своє втілення не тільки в нових технологіях. У персональних продуктах «Лабораторії Касперського» версії 2010 був кардинально перероблений призначений для користувача інтерфейс - він став значно простіше і зручніше у використання для користувачів-початківців. У Антивірусі Касперського 2010 і Kaspersky Internet Security 2010 реалізований автоматичний режим роботи, в якому програма не турбує користувача додатковими запитами, самостійно ухвалюючи всі рішення в оптимальному режимі.

Важлива інформація для користувачів, які активно грають в комп`ютерні ігри: у версії 2010 з`явилися спеціальні опції, що дозволяють контролювати роботу нових продуктів «Лабораторії Касперського» під час мережевої гри. На час відповідального матчу гравці можуть відключити частину функцій Антивіруса Касперського 2010 і Kaspersky Internet Security 2010, що впливають на інтернет-трафік і, як наслідок, на час відповіді серверу.

У версії 2010 значно розширено і вдосконалено набір інструментів для захисту конфіденційних даних. Наприклад, продукти нового покоління автоматично забороняють доступ необережному користувачу до відомих фішингових сайтів, блокують клавіатурні програми-шпигуни, націлені на викрадання цінних паролів і кодів доступу.

Попри значне збільшення ефективності і функціональності, за показниками продуктивності продукти нової версії можуть вважатися найшвидшими захисними антивірусними рішеннями для домашніх користувачів, що представлені на світовому ринку: за незалежними тестами, проведеними відомою дослідницькою компанією Cascadia Labs, яка спеціалізується на оцінці ефективності технологічних продуктів, KIS і KAV 2010 значно випереджають конкурентів, що взяли участь в тесті, у швидкості сканування і відкритті файлів, впевнено займаючи перше місце рейтингу. З подробицями результатів тестів можна ознайомитися на сайті компанії (http://cascadialabs.com, результати тестування з`являться в публічному доступі 18 серпня 2009).

Антивірус Касперського 2010 і Kaspersky Internet Security 2010 розроблялися з урахуванням вимог Windows Vista, що забезпечує їх абсолютну сумісність з цією операційною системою.

Продажі нової 2010 версії захисних персональних продуктів в Україні і країнах СНД розпочнуться 25 серпня. Рекомендовані роздрібні ціни на ліцензію з можливістю встановлення рішення на 2 ПК складуть 345 грн. для Антивіруса Касперського і 490 грн. - для Kaspersky Internet Security.

Продовження ліцензії здійснюватиметься зі знижкою: в цьому випадку вартість Антивіруса Касперського складе 206 грн., а Kaspersky Internet Security – 295 грн. Користувачі діючих ліцензій версії 2009 переходять на версію 2010 безкоштовно. Також можливий перехід з Антивіруса Касперського на рішення Kaspersky Internet Security при придбанні відповідного продовження.

Ознайомитися докладніше з функціями нового покоління антивірусних продуктів «Лабораторії Касперського» можна в розділі продуктів для домашніх користувачів. Також користувачі можуть встановити безкоштовну пробну версію Антивіруса Касперського 2010 і Kaspersky Internet Security 2010.