Київ. 6 серпня. УНІАН. Одеська обласна організація працедавців Півдня України звернулася до Генеральної прокуратури, Президента України Віктора ЮЩЕНКА і Ради національної безпеки і оборони з проханням з’ясувати ситуацію навколо підприємства «Південь» (смт Авангард Овідіопольського району Одеської обл., район ринку «7-й кілометр»).

Про це  під час прес-конференції в УНІАН повідомив глава Організації Юрій БОРЩЕНКО.

Він, зокрема, нагадав, що постановою Кабінету міністрів №683-р від 17 червня 2009 р. цілісний майновий комплекс ДП «Південь» передано зі сфери управління Міністерства оборони у сферу управління Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва.

Відео дня

За словами голови Комітету профспілки працівників держпідприємства Міноборони «Південь» Олега ПИЛИПКА, підприємство було перереєстроване, внесено зміни до його статуту, які не обумовлені трудовим договором. Профспілка подала відповідне подання щодо порушення законів про працю в Україні до Одеського окружного адміністративного суду.

«Проте поки реакції від 29 липня ми не одержували», - відзначив він. О.ПИЛИПКО наголосив, що підприємці, які орендували складські приміщення і контейнери на території підприємства «Південь», тепер вимушені будуть переукладати договори через зміни, внесені до статуту підприємства.

Довідка УНІАН. ДП «Південь» (Одеська обл.) створене в 1998 р., основна сфера діяльності - надання складських приміщень підприємцям. Є бюджетоутворюючим для області.