Київ. 6 серпня. УНІАН. Представники громадських організацій від різних регіонів України виступають за висунення лідера КПУ Петра СИМОНЕНКА кандидатом у Президенти України від лівих сил. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на прес-конференції в агентстві УНІАН депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим Валерієм ІВАНОВИМ.

У заяві сказано: «Ми звертаємося до всіх політичних партій і громадських організацій лівої орієнтації із закликом негайно виробити спільну програму дій і розпочати створення сильного і боєздатного лівого фронту». У документі також наголошується, що першим кроком на цьому шляху має стати висунення єдиного кандидата від лівих сил на майбутніх президентських виборах - лідера КПУ П.СИМОНЕНКА.

У заяві зазначено, що ті, хто не об`єднається, засвідчать, що «вони підіграють олігархам і працюють проти народу».

Відео дня

«Ударимо по антинародному режиму міцно стиснутим кулаком, а взаємні образи та претензії по-товариськи з’ясуємо після того, як відправимо режим на смітник історії», - сказано в заяві.

Представник громадської організації «Об`єднання слов`янського активу» Людмила БЕЗУГЛА вважає, що потрібний єдиний кандидат від лівих сил, оскільки «вождизм вже настільки уразив лідерів лівих партій, що, маючи партії-карлики, вони створили по кілька дочірніх партій, в яких членів не вистачає навіть для закриття керівних посад». Вона переконана, що це треба припинити.

Вона наголосила, що в основу об`єднання «має бути покладена спільна програма», де буде передбачено «політику нейтралітету для України, пропаганду миру та інтернаціоналізму».

Депутат Одеської обласної ради Ірина ЗАЛЮБОВСЬКА підкреслила, що треба підтримати кандидата від КПУ П.СИМОНЕНКА, щоб після обрання його Президентом України було змінено ситуацію в країні. «Оскільки це не лише кандидат, який зможе скласти реальну конкуренцію на виборах, це той кандидат, який має професійну команду управлінців», - додала вона.

Депутат Донецької обласної ради, представник організації «Донбасівська Русь» Наталія БІЛОЦЕРКОВСЬКА вважає, що у передвиборній програмі мова повинна йти про соціалістичний шлях розвитку України, «повернення тих міцних дружніх братерських відносин з Росією, позаблоковий статус України, а російська мова має стати державною». «Потрібно сісти за стіл переговорів і висунути єдиного кандидата від лівих сил, щоб перемогти і взяти владу у свої надійні руки», - додала вона.

В.ІВАНОВ вважає, що в переговорному процесі про об`єднання лівих сил мають взяти участь, зокрема, КПУ, СПУ, ПСПУ, а також «дрібніші партії» - «Союз лівих сил», «Київська Русь», «Справедливість».